Trage Tocht Crailo

Tafelbergheide, landgoed Oud-Bussem en Naarder Eng

Trage Tocht Crailo
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  Blaricum

 • Startadres:

  restaurant De Goede Gooier
  Crailoseweg 151
  1261 AA Blaricum

 • Coördinaten:

  52°16’37” N   5°12’41” E

Het Gooi tussen Naarden, Bussum en Huizen is een bonte verzameling van stukjes bos, landgoederen, heideveldjes, akkers en laag gelegen weilanden. Als je het zicht op de villa's en het oversteken van een aantal wegen voor lief neemt kun je na afloop terugkijken op een bijzonder afwisselende wandeling. De route rijgt alle postzegeltjes natuur aaneen tot een Trage Tocht met maar liefst 95% onverharde paden. Vanaf de Tafelbergheide wandelen we het IJzeren Veld op richting landgoed De Beek. Hier zien we voor het eerst het resultaat van de vele zandafgravingen rond Naarden. De lage weilanden markeren de plekken waar het zand voor de Amsterdamse grachtengordel is gewonnen. Later zijn de diepe sloten van de zanderijen doorgetrokken tot de landgoederen, uiteraard ter verfraaiing. Achtereenvolgens wandelen we over de Vliegheide en de Nieuwe Bussumerheide. Via de zanderijen bij Valkeveen bereiken we landgoed Oud Naarden. Twee keer kunnen we genieten van een majestueus uitzicht op het Gooimeer. Heel bijzonder om hier vanaf de Gooise stuwwal over de voormalige binnenzee te kijken! De tocht gaat verder langs de vele akkertjes van de Naarder Eng en over de zandverstuiving van de Limitsche Heide. Via een machtige beukenlaan op het IJzeren Veld steken we over naar de hoge Tafelbergheide. Nog even genieten van een ruim zicht en dan dalen we af naar het eindpunt aan de Crailoseweg.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Routebeschrijving gecontroleerd en bijgesteld

Rutger Burgers, 08-04-2019

Afgelopen weekend is de routebeschrijving van Trage Tocht Crailo gecontroleerd naar aanleiding van commentaar van wandelaars. Op verschillende punten is de beschrijving bijgesteld. Op twee plekken is de route zelfs iets aangepast om de kans op foutlopen te verkleinen. Hartelijke dank aan John Krogt van @groenehartstocht.

Heerlijke wandeling

Alette Westening, 25-03-2019

Gisteren deze heerlijke afwisselende wandeling gelopen met de GPS, mooi uitzicht over het Gooimeer, natuurlijk de grijze hei, het nog wat kale bos met hier en daar wat stinzenplantjes, de kleine kronkelpaadjes, een zonnetje erbij. Je zou van minder blij worden!

Routebeschrijving

Rutger Burgers, 21-03-2019

Beste mijnheer/mevrouw Bouwman, het is spijtig dat het is mis gegaan met de interpretatie van de routebeschrijving. Behoudens de onzichtbaarheid van paden in de herfst heb ik tot dusverre niet veel klachten op de beschrijving gehoord. We zullen een vrijwilliger zoeken om de beschrijving te checken. Wordt aan gewerkt! Vriendeliujke groet, Rutger Burgers

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Restaurant De Goede Gooier

Crailoseweg 151

1261 AA Blaricum

Theehuis Bos en Hei

Oud Huizerweg 30

1411 GZ Naarden

Theehuis T-berg

Crailoseweg 116 A

1272 EX Huizen

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info