Trage Tocht Crailo

Tafelbergheide, landgoed Oud-Bussem en Naarder Eng

Trage Tocht Crailo
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  Blaricum

 • Startadres:

  restaurant De Goede Gooier
  Crailoseweg 151
  1261 AA Blaricum

 • Coördinaten:

  52°16’37” N   5°12’41” E

Het Gooi tussen Naarden, Bussum en Huizen is een bonte verzameling van stukjes bos, landgoederen, heideveldjes, akkers en laag gelegen weilanden. Als je het zicht op de villa's en het oversteken van een aantal wegen voor lief neemt kun je na afloop terugkijken op een bijzonder afwisselende wandeling. De route rijgt alle postzegeltjes natuur aaneen tot een Trage Tocht met maar liefst 95% onverharde paden. Vanaf de Tafelbergheide wandelen we het IJzeren Veld op richting landgoed De Beek. Hier zien we voor het eerst het resultaat van de vele zandafgravingen rond Naarden. De lage weilanden markeren de plekken waar het zand voor de Amsterdamse grachtengordel is gewonnen. Later zijn de diepe sloten van de zanderijen doorgetrokken tot de landgoederen, uiteraard ter verfraaiing. Achtereenvolgens wandelen we over de Vliegheide en de Nieuwe Bussumerheide. Via de zanderijen bij Valkeveen bereiken we landgoed Oud Naarden. Twee keer kunnen we genieten van een majestueus uitzicht op het Gooimeer. Heel bijzonder om hier vanaf de Gooise stuwwal over de voormalige binnenzee te kijken! De tocht gaat verder langs de vele akkertjes van de Naarder Eng en over de zandverstuiving van de Limitsche Heide. Via een machtige beukenlaan op het IJzeren Veld steken we over naar de hoge Tafelbergheide. Nog even genieten van een ruim zicht en dan dalen we af naar het eindpunt aan de Crailoseweg.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Prachtige tocht

Yolanda, 23-08-2019

Vandaag deze schitterende tocht gelopen. Mooie bossen, een paar schitterende heidevelden en 2x een uitzocht op het Gooimeer. Horeca na 11 km, ook altijd prettig. We kunnen terugkijken op een heerlijke wandeldag. ondanks de gps was het af en toe best lastig met al die 4 en 5-sprongen.

TT Crailo

Herman Hartsink, 10-08-2019

Nog een PS Bij einde 4 Richting Valkeveen, let op als je het dijkje opgaat er ligt nl nog een stuk afzet ijzerdraad waar ik bijna over struikelde

TT Crailo

Herman Hartsink, 10-08-2019

Donderdag 8-8-2019 de Trage Tocht gewandeld Het was heerlijk wandelweer met af en toe de warme zo het bleef de hele wandeling droog Een heel mooie wandeling door en over een prachtig natuur gebied met heel veel afwisseling Bij 3 ben ik op het eind uit het landgoed Rechts de asfaltweg op en meteen 2 keer Links, niet om het bomenpleintje heen ?? Bij 6 kon ik kp79 niet vinden maar de open plek Links en het bankje rechts zijn duidelijk, voor het bankje rechtsaf Bij 7 kon ik zag na de bank midden op de hei kp75 niet, ben Linksaf rechtdoor gegaan zijpaden negerend en daar lag kp75 bij het paaltje van het ruiterpad Heb de wandeling met een kort extra rondje op zowel beschrijving als GPX goed kunnen wandelen Dank je wel voor de mooie route ?

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Restaurant De Goede Gooier

Crailoseweg 151

1261 AA Blaricum

Theehuis Bos en Hei

Oud Huizerweg 30

1411 GZ Naarden

Theehuis T-berg

Crailoseweg 116 A

1272 EX Huizen

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info