Trage Tocht Crailo

Tafelbergheide, landgoed Oud-Bussem en Naarder Eng

Trage Tocht Crailo
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  Blaricum

 • Startadres:

  restaurant De Goede Gooier
  Crailoseweg 151
  1261 AA Blaricum

 • Coördinaten:

  52°16’37” N   5°12’41” E

Het Gooi tussen Naarden, Bussum en Huizen is een bonte verzameling van stukjes bos, landgoederen, heideveldjes, akkers en laag gelegen weilanden. Als je het zicht op de villa's en het oversteken van een aantal wegen voor lief neemt kun je na afloop terugkijken op een bijzonder afwisselende wandeling. De route rijgt alle postzegeltjes natuur aaneen tot een Trage Tocht met maar liefst 95% onverharde paden. Vanaf de Tafelbergheide wandelen we het IJzeren Veld op richting landgoed De Beek. Hier zien we voor het eerst het resultaat van de vele zandafgravingen rond Naarden. De lage weilanden markeren de plekken waar het zand voor de Amsterdamse grachtengordel is gewonnen. Later zijn de diepe sloten van de zanderijen doorgetrokken tot de landgoederen, uiteraard ter verfraaiing. Achtereenvolgens wandelen we over de Vliegheide en de Nieuwe Bussumerheide. Via de zanderijen bij Valkeveen bereiken we landgoed Oud Naarden. Twee keer kunnen we genieten van een majestueus uitzicht op het Gooimeer. Heel bijzonder om hier vanaf de Gooise stuwwal over de voormalige binnenzee te kijken! De tocht gaat verder langs de vele akkertjes van de Naarder Eng en over de zandverstuiving van de Limitsche Heide. Via een machtige beukenlaan op het IJzeren Veld steken we over naar de hoge Tafelbergheide. Nog even genieten van een ruim zicht en dan dalen we af naar het eindpunt aan de Crailoseweg.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Aanpassingen route

Wil molenaar, 29-12-2019

Prachtige wandeling, niet helemaal gelopen. Twee opmerkingen: kp 79 (bij kopje 6) is niet te vinden. Tekst zou daar vervangen kunnen worden met' vlak voor open plek met twee banken rechts'... Eind kopje 6: Rechts is theehuis Bos en Hei, Bij 7 staat dan: Ga linksaf. NB Als je na een bezoek aan het Theehuis rechts, in het verlengde van die weg linksaf gaat dan zit je verkeerd. Misschien tussen haakjes zetten (alleen voor bezoek aan het Theehuis rechtsaf).

Heerlijke herfstwandeling!

Frank van der Meer, 22-11-2019

Prachtige Trage Tocht in het Gooi tussen Naarden, Bussum en Huizen. Oude bossen, landgoederen, heidevelden en akkers wisselen elkaar af. Twee keer krijgen we weids zicht op het Gooimeer. En ondertussen genieten we van adembenemende herfstkleuren. Absoluut een aanrader! Foto's en verslagje bekijken? Ga naar Frankwandelt.nl/ttcrailo

Genieten

Michiel Hanswijk, 20-10-2019

Gisteren onwijs genoten van het herfstweer tijdens deze trage tocht. De mooie bossen en open vlaktes wisselen af met enorme villa's waarbij het toch leuk blijft om te fantaseren over hoe het zou zijn om daar te kunnen wonen. Hen die zich laten vergezellen door één of meerdere viervoeters mogen buiten het zomerseizoen hun hond op meer dan de helft van deze route loslaten. Extra plezier voor mijn kleine wandelpartner dus!

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Restaurant De Goede Gooier

Crailoseweg 151

1261 AA Blaricum

Theehuis Bos en Hei

Oud Huizerweg 30

1411 GZ Naarden

Theehuis T-berg

Crailoseweg 116 A

1272 EX Huizen

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info