Trage Tocht Culemborg (stadse tocht)

Lazaruswaard, Baarsemwaard en Parijsch

Trage Tocht Culemborg (stadse tocht)
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  17 km

 • Startplaats:

  Culemborg

 • Startadres:

  station Culemborg
  Stationsweg 11
  4101 NG Culemborg

 • Coördinaten:

  51°57’0” N   5°13’32” E

We maken een prachtige wandeling door de groene gangen in en rondom Culemborg, stads en plattelands ineen. Natuurlijk lopen we ook even door het centrum van de oude handelsstad met stadsmuur en poorten, de Grote Kerk en het fraaie stadhuis. We kunnen kiezen voor de complete route van ruim 17 km of een van de twee kortere rondjes van rond de 10 km. Op het eerste deel van de tocht maken we een slinger over paadjes langs ecohuizen, door boomgaarden, een waterwingebied en over het terrein van stadsboerderij Caetshage. Na de oude binnenstad gaat het via de voormalige kasteeltuin over slingerende bomenlanen langs kerkhof en tussen boomgaarden naar het buitengebied met uiterwaarden en Lek. Het is hier heerlijk wandelen met weidse uitzichten over de rivier. Hou er wel rekening mee dat de paden na regenval flink modderig kunnen zijn. Bij het pontveer vervolgen we onze wandeling door de Baarsemwaard langs de Lek naar het indrukwekkende Werk aan het Spoel, onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Na een rondje om het fort passeren we een curieuze kogelvanger in de weilanden. Aan de rand van Culemborg zien we de nieuwste stadsuitbreidingen van de wijk Parijsch langs komen. Het laatste deel van deze tocht gaat over smalle asfaltpaadjes door de wijken Parijsch Noord en Molenzicht langs water en knotwilgen naar de molen Johanna en parallel aan het spoor terug naar het station. Wie kiest voor een van de twee rondjes volgt een aftakroute of aanlooproute parallel aan de hoge spoordijk tussen station en Lek.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Geef als eerste een reactie.

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Café-restaurant Una Volta

Stationsweg 7

4101 NG Culemborg

Lekkers aan de Lek

Veerweg

Culemborg

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info