Trage Tocht Enschede3 (stadse tocht)

Rutbeek, Wesselerbrinkpark en Usseleresch

Trage Tocht Enschede3 (stadse tocht)
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Usselo

 • Startadres:

  openbare basischool, Usselo
  Lammerinkweg 10
  7546 RD Enschede

 • Coördinaten:

  52°12’4” N   6°50’1” E

We maken vanuit Usselo een prachtige wandeling rondom de landelijke stadsranden van Enschede zuidwest. Maar ook langs en door de wijken Wesselerbrink, Helmerhoek en 't Zwering. De invloed van de stad blijft steeds zichtbaar en voelbaar, maar tegelijkertijd lopen we soms in een Twentse idylle. Vanuit Usselo gaan we richting Het Rutbeek. Wie wil kan een duik nemen. We volgen de Usselerstroom langs flink ruige paadjes, maar een beschaafd alternatief is voorhanden. Verrassend zijn de intieme wandelpaadjes over landgoed Kwekkeboom. De stadsrand lonkt, maar toch ook hier weer met veel groene gangen. Het fraaie Wesselerbrinkpark is ontstaan in de 60-er en 70-er jaren toen de wijk hier werd aangelegd, met een hoge heuvel als uitzichtspunt. Volgt een kort stenig traject door de wijk. Bij de Oostervelderblokweg kunnen we kiezen voor de lange of korte route. De korte loopt via het Walrechtpad over het terrein van Mediant en de Usseleresch terug. De lange route slingert door het Zweringbeekpark, een nieuw nat natuurgebied tussen snelweg en hoogspanning. Even genieten we van de mooie architectuur aan de rand van 't Zwering en volgen dan weer de Usselerstroom. Het laatste stuk over de bolle Usseleresch is misschien wel het meest bijzonder: over brede zandpaden tussen de akkers van een eeuwenoud landschap, ingeklemd tussen de stadse infrastructuur. In Usselo wacht tenslotte als beloning de horeca.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Geef als eerste een reactie.

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info