Trage Tocht Herkenbosch

Nationaal Park De Meinweg

Trage Tocht Herkenbosch
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Herkenbosch

 • Startadres:

  bushalte van der Landelaan, Herkenbosch
  van der Landelaan
  Herkenbosch

 • Coördinaten:

  51°9’25” N   6°4’34” E

We maken een prachtige wandeling door Nationaal Park De Meinweg, steeds dichtbij de grens met Duitsland. Op het grootste deel van de tocht komen we geen kip tegen. Wat een rust! De naam Meinweg is ontstaan uit het Keltische woord 'gemeyne', wat 'gemeenschappelijk' of 'samen' betekent. Veertien dorpen bestuurden en gebruikten het gebied. Vanaf de rand van Herkenbosch lopen we door het bos Zandbergen naar Brasserie De Boshut. De route vervolgt tussen de (asperge)velden naar de rand van bos. We lopen even langs de fameuze IJzeren Rijn van Antwerpen naar Mönchen-Gladbach en over een smal paadje door een mooi bos met dansende bomen. Daarna komen we in het glooiende halfopen bos- en heidelandschap langs de Honingsberg. In het begrazingsgebied lopen Schotse Hooglanders en IJslandse Pony's. Het tweede deel van de tocht komt door het leefgebied van de adder. We lopen langs de Kombergen en over een mooi pad vlakbij de Duits-Nederlandse grens langs vennen met klinkende namen als Elfenmeer, Vossenkop en Rolvennen. Deze vennen zijn ontstaan door turfwinning. Op de terugweg is het goed en comfortabel uitrusten bij café Rijstal Venhof. Via het bos van de Zandbergen keren we terug naar de rand van Herkenbosch.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Toproute!

Mat Maessen, 16-03-2020

Deze wandelroute heb ik in mijn rijtje favoriete wandelroutes op plek 4 gezet. Deze wandeling door Nationaal Park de Meinweg is de mooiste in dit natuurgebied. De wandelaar loopt in het tweede deel van deze wandeling over een wonderschoon wandelpad langs de Duits- Nederlandse grens langs vennen met namen als Elfenmeer, Vossenkop en de Rolvennen.' zie: https://www.wandel.nl/wandelroutes/routebeschrijving/de-favoriete-wandelroutes-van...mat-maessen.htm

Trage route Herkenbosch

Raymond Van Harmelen, 17-03-2019

Wat een leuke route! We wonen in Roermond en waren na vele wandeljaren verbaasd dat zo vlakbij zo'n leuke route beschikbaar was. De weersvoorspellingen beloofden niet veel goeds voor vandaag maar net voor de eerste echte bui waren we terug bij de auto. We hebben geparkeerd tussen de grote weg en manege Venhof en zijn van daaruit de route begonnen. Een hele leuke, afwisselende en licht glooiende route, lekker met de navigatie. Een erg leuke trip die we zeker nog een keer van de zomer 's avonds gaan lopen! Oja, en onbetaalbaar: het wilde zwijn dat 100 meter voor ons het pad over rende... Fantastisch!!!

TT Herkenbosch De Meinweg

Rob Wolfs, 13-03-2019

Deze wandeling is gecontroleerd in het veld. De routebeschrijving is op een paar punten aangepast en nu weer actueel. Met dank aan Britta Schmidt!

Toon meer

In de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Bezoekerscentrum De Meinweg

Meinweg 2

6075 NA Herkenbosch

Rijstal Venhof

Venhof 2

6075 NE Herkenbosch

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info