Trage Tocht Herkenbosch

Nationaal Park De Meinweg

Trage Tocht Herkenbosch
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Herkenbosch

 • Startadres:

  bushalte Europalaan/Sportlaan, Herkenbosch
  Europalaan
  Herkenbosch

 • Coördinaten:

  51°9’24” N   6°4’9” E

We maken een prachtige wandeling door Nationaal Park De Meinweg, steeds dichtbij de grens met Duitsland. Op het grootste deel van de tocht komen we geen kip tegen. Wat een rust! De naam Meinweg is ontstaan uit het Keltische woord 'gemeyne', wat 'gemeenschappelijk' of 'samen' betekent. Veertien dorpen bestuurden en gebruikten het gebied. Vanaf de rand van Herkenbosch lopen we door het bos Zandbergen naar Brasserie De Boshut. De route vervolgt tussen de (asperge)velden naar de rand van bos. We lopen even langs de fameuze IJzeren Rijn van Antwerpen naar Mönchen-Gladbach en over een smal paadje door een mooi bos met dansende bomen. Daarna komen we in het glooiende halfopen bos- en heidelandschap langs de Honingsberg. In het begrazingsgebied lopen Schotse Hooglanders en IJslandse Pony's. Het tweede deel van de tocht komt door het leefgebied van de adder. We lopen langs de Kombergen en over een mooi pad vlakbij de Duits-Nederlandse grens langs vennen met klinkende namen als Elfenmeer, Vossenkop en Rolvennen. Deze vennen zijn ontstaan door turfwinning. Op de terugweg is het goed en comfortabel uitrusten bij café Rijstal Venhof. Via het bos van de Zandbergen keren we terug naar de rand van Herkenbosch.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Voor herhaling vatbaar!

Riny Hendriks, 14-08-2016

Wat een prachtige wandeling. Vandaag hebben we met ons wandelgroepje deze route gelopen. We waren het er over eens, deze route is voor herhaling vatbaar. Een afwisselend landschap, mooi weer en een zeer duidelijk beschreven route. Met dank aan de maker van deze route.

Aanrader

Ton van Dijck, 20-09-2015

Erg mooie wandeling. Een zonnige zondagmorgen, je kunt niet verkeerd lopen met de routebeschrijving. Rijstal Venhof is een leuk koffie adres.

Schitterend

Wendy, 31-08-2015

Het was eigenlijk mijn bedoeling de bekende NS wandeling te lopen maar door ziekte ging dat niet door. Paar dagen later deze wandeling als alternatief uitgekozen en genoten. De Meinweg is een van de mooiste natuurgebieden van Nederland, als het niet zo ver weg was zat ik er vaker. De wandeling gaat over onverharde paadjes en veel door de hei.

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Bezoekerscentrum De Meinweg

Meinweg 2

6075 NA Herkenbosch

Rijstal Venhof

Venhof 2

6075 NE Herkenbosch

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info