Trage Tocht Hoog-Keppel

Hekenbroek, Hummelo en Enghuizen

Trage Tocht Hoog-Keppel
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  17 km

 • Startplaats:

  Hoog-Keppel

 • Startadres:

  Petrus en Pauluskerk
  Burgemeester van Panhuysbrink 11
  6997 AA Hoog-Keppel

 • Coördinaten:

  52°0’20” N   6°11’54” E

We maken een wandeling in de Achterhoek rond de dorpen Hoog-Keppel en Hummelo. De fraaie kerk van Hoog-Keppel ligt op het hoogste punt en stamt uit de 12e eeuw. Een beeld van twee mannen met een ton herinnert aan het belang vna de ijzerindustrie in deze streek. Over paden tussen de velden en een smal asfaltweggetje lopen we langs landgoed en kasteel Ulenpas naar het Hekenbroek, een vochtig loofbos waar bij de Rode Beek veel verschillende soorten vlinders voorkomen. De route vervolgt over de brede Oude Zutphenseweg en de eeuwenoude Hessenweg met mooie uitzichten over het coulisselandschap richting Hummelo. In dit dorp is het bij de Gouden Karper goed pauzeren. We maken een lus door het prachtige landgoed Enghuizen met koetshuis, tuinmuur, jachthuis op een eiland en fraaie bruggetjes over de Hummelose beek. De boerderijen die bij het landgoed horen zijn herkenbaar aan de gekleurde luiken. Na een korte passage door de bebouwing van Hummelo wandelen we over de Wrange Bult - ooit een heidense offerplaats - en hebben nog even zicht op de toppen van Kasteel Keppel. Via bosjes die op oude rivierduinen liggen lopen we terug naar Hoog-Keppel.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Prachtig

Martin Rommers, 30-01-2018

Een fantastisch mooie afwisselende wandeling. En de tussenstop bij de gouden karper was perfect. Een erg goed restaurant en na de lunch het laatste deel. Top!

TT Hoog-Keppel

Rob Wolfs, 28-10-2015

De route is nagelopen en gecontroleerd. Beschrijving en kaartjes zijn weer up-to-date.

Schitterende wandeling!!

Andre2, 10-10-2015

Toen ik de routekaart zag met twee lussen die gemaakt konden worden, vond ik dit eerst niet aantrekkelijk eruit zien. Maar dit bleek een misvatting. Deze wandeling is magnifiek! Prachtig landschap. Veel afwisseling. Oude monumentale panden, veel zeer oude bruggen, mooie waterpartijen, vervallen koetshuizen, leuke dorpjes, prachtige paden. Relatief nog veel bos. Deze wandeling behoort tot een van de mooiste Trage Tocht wandelingen! Aanrader!!

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Café-restaurant 't Hart van Hummelo

Dorpsstraat 1

6999 AA Hummelo

Restaurant De Gouden Karper

Dorpsstraat 9

6999 AA Hummelo

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info