Trage Tocht Neerijnen

Landgoederen Waardenbrug en Neerijnen en Rijswaard

Trage Tocht Neerijnen
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  9 km

 • Startplaats:

  Neerijnen

 • Startadres:

  Uit-spanning Het Stroomhuis
  Van Pallandtweg 1
  4182 CA Neerijnen

 • Coördinaten:

  51°50’6” N   5°16’30” E

We maken een korte, maar heel bijzondere wandeling in de Betuwe over de landgoederen Waardenburg en Neerijnen en door de uiterwaarden van de Waal. We kijken onze ogen uit! De terreinen zijn eigendom van Geldersch Landschap. We starten bij de Uit-spanning Het Stroomhuis, een oud schakelstation van de Nuon. Het is een karakteristiek pand met een monumentale, industriële uitstraling. We lopen door het parkbos met boomgaarden en weilanden richting kasteel Waardenburg. Het huidige kasteel dateert uit de 17e eeuw. In het kasteel zijn nog veel authentieke elementen te vinden. De route vervolgt over de Waalbandijk met een mooi uitzicht over de vele soorten knotwilgen in de uiterwaarden. We passeren een dijkhuis dat als museum is ingericht en duiken naar beneden de uiterwaarden in. Over een breed graspad wandelen we langs wielen en langs de Waal. Terug bij de dijk lopen we Neerijnen in en via het parkbos gaan we richting het al even fraaie kasteel Neerijnen, nu in gebruik als gemeentehuis. Een rondje door de kasteeltuin is niet te versmaden. Op het laatste stuk lopen we over bospaadjes terug naar het Stroomhuis. Een toproute!

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Reactie op Liesbeth

Rob Wolfs, 10-09-2016

Liesbeth, bedankt voor je reactie en de aanvulling. Ik ga het in de tekst verwerken.

Een wandeling waard!

Liesbeth, 10-09-2016

Vandaag deze afwisselende wandeling op een warme nazomerse dag gelopen. Een leuke bijkomstigheidheid was dat het vandaag open monumentendag was. Dus een bezoek aan de molen en kasteel Waardenburg waren een mooie aanvulling. De route zo zou geupdate kunnen wordsn naar vandaag, want hij klopt nog steeds. Misschien een kleine aanvulling/verandering bij punt 4. Op de dijk voor het café rechtsaf naar beneden betekent dat je een trap afgaat. In principe wijst het zich vanzelf, maar om de beschrijving helemaal kloppend te hebben zou er moeten staan: linksaf naar beneden.

Hoog water

Annemiek Lutters, 06-03-2016

Let op! Deze route is niet altijd toegankelijk. Als het hoogwater is, zoals nu in februari en maart, zijn de Uiterwaarden niet toegankelijk. De route kan wel over de dijk gelopen worden maar is dan slechts een kleine 5 kilometer.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Wandelen door oneindig laagland

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Wandelen door oneindig laagland

Horeca

Uit-spanning Het Stroomhuis

Van Pallandtweg 1

4182 CA Neerijnen

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info