Trage Tocht Palmstad

Tijdelijk geslotenPer 1 oktober 2019 is het boerenlandpad naast landgoed Sterkenburg niet meer toegankelijk. De nieuwe eigenaar stelt geen prijs op wandelaars. We bekijken nog welke alternatieven er zijn. Indien van onvoldoende kwaliteit zullen we deze Trage Tocht opdoeken.

Landgoederen Beukenrode en Sterkenburg

Trage Tocht Palmstad
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  12 km

 • Startplaats:

  Doorn

 • Startadres:

  bushalte Stamerweg, Doorn
  Stamerweg
  3941 BZ Doorn

 • Coördinaten:

  52°2’50” N   5°19’45” E

Vanuit de Doornse buurtschap Palmstad maken we een langgerekte ronde die Utrechtse Heuvelrug en Kromme Rijngebied bij Langbroek verbindt. De tocht begint met een ommetje over landgoed Beukenrode. Tussen hoge beuken zien we het sierlijke jachthuis met zijn uitkijktorentje. In het landgoedbos passeren we rododendrons en een vijverpartij. Aan de andere kant van de Provincialeweg lopen we het gebied van de Langbroekerwetering in. Zand wordt klei, het bos maakt plaats voor weilanden. De lange, onverharde Zwarteweg leidt ons naar landgoed Sterkenburg. Aan de Broekweg ligt boerderij Pleisterplaats, waar je van harte welkom bent voor een vers gezet bakkie (niet op zondag!). De tocht gaat dwars door de weilanden naar het bos achter Sterkenburg. Vanuit het bos ontwaren we de duiventil en de machtige toren van deze middeleeuwse ridderhofstad. Een klein eindje gaat de route over de Langbroekerdijk, gevolgd door een smal pad aan de rand van een weiland naar de Gooyerdijk. We komen weer op het zand voor een laatste eindje door statig bos. Grijp nu je kans voor deze gevarieerde Trage Tocht, want de wandeling bestaat maximaal een jaar. Zodra de landerijen bij Sterkenburg zijn verkocht wordt de route weer opgedoekt.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Wandeling gesloten

Rutger Burgers, 03-06-2020

Helaas kan de route niet meer gelopen worden. We gaan nog een keer op onderzoek uit, maar de route zal dan echt anders worden. Voorlopig dus niet

Wandeling

Saskia Brandenburg, 03-06-2020

Kan deze wandeling al weer gelopen worden?

Trage Tocht Palmstad

Cor Daalder, 19-07-2019

Prachtige route! Goed te merken dat deze en dergelijke wandelingen gemaakt zijn voor, maar vooral dóór wandelaars: vol afwisseling en zo min mogelijk 'hard'. Deze tocht is misschien niet lang meer ter beschikking, maar dat geldt zeker voor het rustpunt onderweg; de eigenaresse van de Pleisterplaats stopt er definitief mee op 1 oktober a.s. Haast u dus, want een unieke plek staat op het punt te verdwijnen...

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Pannenkoekenrestaurant De Wensput

Driebergsestraatweg 10

3941 ZX Doorn

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info