Trage Tocht Palmstad

Landgoederen Beukenrode en Sterkenburg

Trage Tocht Palmstad
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  12 km

 • Startplaats:

  Doorn

 • Startadres:

  pannenkoekenrestaurant De Wensput
  Driebergsestraatweg 10
  3941 ZX Doorn

 • Coördinaten:

  52°2’12” N   5°19’11” E

Vanuit de Doornse buurtschap Palmstad maken we een langgerekte ronde die Utrechtse Heuvelrug en Kromme Rijngebied bij Langbroek verbindt. De tocht begint met een ommetje over landgoed Beukenrode. Tussen hoge beuken zien we het sierlijke jachthuis met zijn uitkijktorentje. In het landgoedbos passeren we rododendrons en een vijverpartij. Aan de andere kant van de Provincialeweg lopen we het gebied van de Langbroekerwetering in. Zand wordt klei, het bos maakt plaats voor weilanden. De lange, onverharde Zwarteweg leidt ons naar landgoed Sterkenburg. Aan de Broekweg ligt boerderij Pleisterplaats, waar je van harte welkom bent voor een vers gezet bakkie (niet op zondag!). De tocht gaat dwars door de weilanden naar het bos achter Sterkenburg. Vanuit het bos ontwaren we de duiventil en de machtige toren van deze middeleeuwse ridderhofstad. Een klein eindje gaat de route over de Langbroekerdijk, gevolgd door een smal pad aan de rand van een weiland naar de Gooyerdijk. We komen weer op het zand voor een laatste eindje door statig bos. Grijp nu je kans voor deze gevarieerde Trage Tocht, want de wandeling bestaat maximaal een jaar. Zodra de landerijen bij Sterkenburg zijn verkocht wordt de route weer opgedoekt.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Wandeling Palmstad

Wim van Wijk, 13-04-2019

Vandaag 13-04-19 deze mooie tocht gelopen onder een lentezon met af en toe frisse bries, afwisselend door bossen en langs en door weilanden waar op veel plaatsen de pinksterbloemen de oostenwind trotserend de zon gretig tot zich namen, ook de hondsdraf liet zich weer zien en de fluitenkruid kwam voorzichtig te voorschijn ; langs het fraaie kasteel Sterkenburg gekomen Weer erg genoten van wederom een perfect beschreven wandeling.

Afwisselend

Yvonne van der Haar, 25-12-2018

Hele leuke, afwisselende wandeling. Wel goede schoenen aandoen, want sommige stukken kunnen drassig en/of modderig zijn. Vooral in deze periode.

Mooie afwisselende wandeling

Mirjam Klever, 05-11-2018

Wij vinden het een mooie en afwisselende route. Goede mix tussen bos en boerenland. 100% genieten van de herfst, de natuur, het bos en het Hollandse weidelandschap. Wat ons betreft is deze wandeling een aanrader voor een (zonnige) zondagmiddag.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Pannenkoekenrestaurant De Wensput

Driebergsestraatweg 10

3941 ZX Doorn

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info