Trage Tocht Palmstad

Landgoederen Beukenrode, Sterkenburg en Hardenbroek

Trage Tocht Palmstad
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Doorn

 • Startadres:

  pannenkoekenrestaurant De Wensput
  Driebergsestraatweg 10
  3941 ZX Doorn

 • Coördinaten:

  52°2’12” N   5°19’11” E

Vanuit de Doornse buurtschap Palmstad maken we een langgerekte ronde die Utrechtse Heuvelrug en Kromme Rijngebied verbindt. De tocht begint met een ommetje over landgoed Beukenrode. Tussen hoge beuken zien we het sierlijke jachthuis met zijn uitkijktorentje. In het landgoedbos passeren we rododendrons en een vijverpartij. Aan de andere kant van de Provincialeweg lopen we het gebied van de Langbroekerwetering in. Zand wordt klei, het bos maakt plaats voor weilanden. De lange, onverharde Zwarteweg leidt ons naar landgoed Sterkenburg. We zien de machtige toren van deze middeleeuwse ridderhofstad en even verder de bijbehorende duiventil in het weiland. Langs bos en boerenland wandelen we richting de Kromme Rijn. Dan volgt helaas een wat minder stukje langs de provinciale weg, maar het vervolg over landgoed Hardenbroek mag er zijn. Ook dit kasteel is een oude ridderhofstad, al zou je dat niet zeggen als je het classicistische bouwwerk ziet. Ook nu wandelen we tussen de weilanden door, met kleine stukjes bos en een mooie laan tot slot. Na weer een kort stukje Langbroekerdijk volgt een smal pad aan de rand van een weiland naar de Gooyerdijk. We komen weer op het zand voor een laatste eindje door statig bos.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Route weer gebruiksklaar

Rutger Burgers, 03-11-2020

Dankzij de inspanningen van Fred den Hertog is de route weer bewandelbaar. Met 4 km extra wandelplezier. Nu bijzonder fraai vanwege de kleuren op de eiken- en beukenlanen.

Pracht wandeling

Fred Den Hertog, 23-10-2020

Jammer dat deze route al enige tijd verdwenen is van de site. Is een mooie afwisselende wandeling over sprookjesachtige landgoederen. Vandaag drie varianten gelopen en er zijn mogelijkheden deze route weer in de collectie mooie wandelingen toe te voegen. Wij hadden super mooi herfstweer en werden overstelpt met de mooiste kleuren. Hopelijk ook snel weer een populaire Trage Tocht.

Wandeling gesloten

Rutger Burgers, 03-06-2020

Helaas kan de route niet meer gelopen worden. We gaan nog een keer op onderzoek uit, maar de route zal dan echt anders worden. Voorlopig dus niet

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Pannenkoekenrestaurant De Wensput

Driebergsestraatweg 10

3941 ZX Doorn

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info