Trage Tocht Park Lingezegen

Ressen, landgoed Doornik en Bemmelse waard

Trage Tocht Park Lingezegen
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Ressen

 • Startadres:

  bushalte Ressen, P+R Waalsprinter
  Keizer Augustusplein
  Ressen

 • Coördinaten:

  51°52’56” N   5°51’32” E

We maken een mooie, bijzondere wandeling in de Betuwe tussen Bemmel en Lent. We knopen het Klompenpad ‘Zeegsepad’ en het Ommetje Doornik de Pas aan elkaar tot een langere wandeling. Park Lingezegen is een groot landschapspark in ontwikkeling tussen Arnhem en Nijmegen met veel ruimte voor mensen, landbouw, natuur en water. We komen al snel in het dorp Ressen met z’n fraaie kerkje en proeven de Betuwse sfeer langs fruitboomgaarden en knotwilgen. Het Zeegsepad vervolgt over ruige velden langs de Bemmelse Zeeg, een ecologische verbindingszone tussen Waal en Rijn. We wandelen over landgoed Doornik, een afwisselend gebied met veel graspaden en nieuwe natuur. De Doornikse natuurakkers zijn omzoomd met heggen. We komen langs een mooie pauzeplek bij restaurant Zijdewinde. Het volgende traject gaat langs en over de Waaldijk en door de ruige uiterwaarden in de Bemmelse waard vlak langs de rivier. Langs de Strang, een oude rivierloop van de Waal omzoomd door wilde natuur, keren we terug naar de Waaldijk. We komen door buurtschap de Pas en op het laatste deel van de tocht lopen we met het Zeegsepad dwars door de fruitboomgaarden terug naar Ressen.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Reactie op Hens

Rob Wolfs, 18-05-2020

Beste Hens, bedankt voor je reactie en de correcties. Ik heb ze verwerkt in de routebeschrijving.

Lingezegen

Hens, 17-05-2020

3. 'Aan je linkerhand een hek van prikkeldraad' is inmiddels een dikke meidoornhaag, alleen aan het eind is nog een halve meter prikkeldraad zichtbaar. Daarna geen hekjes gezien trouwens. 5. Ingang van de Bemmelse Waard is voorbij de laatste parkeerplaats. Prikkeldraad is weg, maar er is wel een brede (droge) sloot/afwateringskanaal, idd ook geen hek of overstapje meer. Omdat het prikkeldraad hoog is en bovenop nog schrikdraad is gespannen, hebben wij van een klim afgezien. 7. De eerste hoogstamboomgaard ligt niet links, maar rechts van de weg. Links is een kale vlakte en water(Zandse plas). De Beukenhaag aan het eind is een Elzenhaag. Toch was het een leuke en verrassende wandeling in de omgeving waar ik geboren ben. De Oude Postweg met z'n enorme en prachtige knotwilgen kent ik helemaal niet, ook niet dat het ooit onderdeel was in de verbinding van Nijmegen naar Arnhem. Onderweg koffie gedronken in de boomgaard en later ook nog begeleid door een doedelzakspeler die in het veld aan het oefenen was. Als dan je dag nog niet goed is!

Reactie op Marijke

Rob Wolfs, 26-04-2020

Bedankt voor je reactie Marijke. We hopen maar dat het tijdelijk is dat er geen overstapje is bij het nieuwe raster bij punt 6. Staatsbosbeheer heeft hier al eens eerder een overstapje vervangen. Anders hoor ik het graag van volgende wandelaars.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Restaurant Zijdewinde

Waaldijk 28

6681 KJ Bemmel

Restaurant Sprok

Waaldijk 9

6681 KJ Bemmel / Lent

Landwinkel de Woerdt

Woerdsestraat 4

6684 DL Ressen

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info