Wandelen bij Ommen

Langs De Steile Oever, door bosgebied en door de buurtschap Archem

Wandelen bij Ommen
 • Bron:

  Truus Wijnen

 • Afstand:

  11 km

 • Startplaats:

  Ommen

 • Startadres:

  restaurant De Nieuwe Brug
  Lemelerweg 13
  7731 PR Ommen

 • Coördinaten:

  52°29’21” N   6°25’27” E

Het is een prachtige route; de 11 km lange gele paaltjes route bij Ommen. De wandeling maakt onderdeel uit van het Wandelnetwerk Vechtdal.

De prachtige omgeving van Ommen is bij uitstek een plek om op pad te gaan. Het landgoed Eerde, de Archemerberg, de Lemelerberg, bossen, heide, zandverstuivingen of rivieren noem maar op. Het is er allemaal te vinden. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de rustieke buurtschappen met fotogenieke plekken.

Ommen is daarom ook al jaren voor natuurliefhebber en recreant een gewilde plek om naar toe te gaan. Wie ging er vroeger niét kijken bij de Steile Oever of bracht een bezoek aan de 'Nieuwebrug', de uitspanning met grote speeltuin met voor die tijd spectaculaire attracties; zoals een loopbrug door het water en overslagschommels. Toeristische toppers aan de boorden van de Regge.

Reacties op wandelingen

Bijen of wespen

Rivalda KleinJan, 21-06-2020

Een prachtige route met veel verschillende vergezichten maar na 3.6 km ging de route langs een weiland en moest je over prikkeldraad klimmen, bij de 2 e overgang werd mijn vriendin gestoken door bijen of wespen die daar klaar verscholen onder zat. Vervelend maar gelukkig niets aan overgehouden. Op mijn horloge kreeg ik 150 m ervoor een melding met ongeval gedetecteerd. Mogelijk werden we toen al gewaarschuwd maar niet door gehad dat dat wat met elkaar te maken zou hebben. Misschien kan hier een pas op bordje geplaatst worden??

Mooie route

Judith Lechner, 10-05-2020

Mooie route. Stil. Stukken bospaadjes afgewisseld met weide.

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info