Trage Tocht Ommen Besthmen

Besthmenerberg en Reggedal

Trage Tocht Ommen Besthmen
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Ommen

 • Startadres:

  station Ommen
  Stationsweg 35
  7731 AX Ommen

 • Coördinaten:

  52°30’36” N   6°25’1” E

We maken een prachtige wandeling in het Vecht-Reggedal bij Ommen. Vanaf het station lopen we langs de rand van Ommen met zicht op het boerenland. De Bergweg en de Bergsteeg leiden ons over een uitgestrekt heideveld met jeneverbessen naar de top van de Bestmenerberg met uitzichttoren. De berg is een stuwwal van 34 meter hoog. We klimmen en dalen over smalle bospaadjes door de heuvelachtige bossen op de oude rivierduinen. Het Zeesserven en Besthmenerven liggen middenin het bos verrassend mooi te wezen. We koersen af op de Steile Oever, een volgend hoogtepunt op deze wandeling. De Steile Oever, die zijn naam eer aandoet, is een dode arm van de Regge. De route vervolgt een flink stuk langs de Beneden Regge. Het waterschap heeft deze rivier de laatste jaren weer veel aantrekkelijker gemaakt met glooiende oevers en meanders. We steken de rivier over bij de witte Giethmener ophaalbrug en volgen de rand van het Reggedal over de Wolfskuil. Het laatste deel van de tocht lopen we door landgoed het Laer.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

TT Ommen Besthmen

Rob Wolfs, 14-01-2020

Deze wandeling is in het veld gecontroleerd. De route is deels aangepast, gaat nu langer langs de Steile Oever en langer rondom Huis De Laar. Tekst en kaarten zijn weer actueel.

Mooie tocht

Paul Dommerholt, 19-01-2019

Vandaag gelopen. Het was nog half donker toen we vertrokken. We zagen de zon opkomen on de vrieskou, prachtig. Ik vind de beschrijving erg goed. Het klopt nog steeds overal. We hebben ervan genoten. Bedankt!

Goede routebeschrijving

Margien Wessels Boer-Pol, 14-08-2016

Erg mooi afwisselende route. Geen probleem bij punt 4, even na het zwarte huisje links komt de splitsing bij N26. Goed beschreven.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Restaurant De Nieuwe Brug

Lemelerweg 13

7731 PR Ommen

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info