Wandelsporen Holten - Nijverdal

Sallandse Heuvelrug

Wandelsporen Holten - Nijverdal
 • Bron:

  Naberpaden

 • Afstand:

  17 km

 • Startplaats:

  Holten

 • Startadres:

  station Holten
  Stationsstraat 12
  7451 BH Holten

 • Coördinaten:

  52°17’1” N   6°25’17” E

Deze prachtige wandeling (mooier dan de voormalige NS-wandeling) loopt door het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug, met successievelijk de Holterberg, landgoed De Noetselerberg en de Nijverdalse Berg. 90% onverhard!

Wandelsporen is een serie wandelingen van station naar station. Deze zijn gebaseerd op diverse wandelgidsen van Marycke Naber, zoals Wandelsporen rond Zwolle en wijde omgeving, het Geert Grootepad (uitverkocht, wel verschenen op naberpaden.nl) en De mooiste landgoedwandelingen in Salland en de Achterhoek. Daarnaast op delen van het Twentse Kapelletjespad (ook te vinden op naberpaden.nl) en op wandelingen die Marycke heeft georganiseerd voor de Wandelpool (wandelpool.nl).

Reacties op wandelingen

'Natuur'lijk mooi!

Frits Schipper, 28-02-2020

Alleen al de foto's die bij deze wandeling geplaatst zijn, nodigen al uit om dit wandelspoor te gaan lopen. Op deze 'winterse ' vrijdag heb ik dat dus gedaan. Nu heb ik al vaker over de Sallandse heuvelrug gewandeld, maar ik moet zeggen dat deze wandeling er toch wel bovenuit steekt, boven de andere wandelingen. Af en toe bekende wegen en paadjes bewandelt maar ook veel onbekende en onverharde paden. Mooie wandeling door een divers natuurgebied. Brede paden door bosgebied en smalle paadjes over de hei, met soms heel mooie uitzichten over Holterberg en Noetselerberg. Aardig wat klimmetjes en afdalingen, vaak ook goed uitkijken waar je loopt, dat je niet struikelt over de vele boomwortels. Dat het veel geregend heeft was ook te merken, grote plassen water, drassige paadjes. Op enkele plassen water lag zelfs nog een dun laagje ijs, wat in de loop van de ochtend wel gesmolten zal zijn. Verder was het genieten van deze wandeling.

Thanx!

Marycke, 09-11-2019

Dankjewel Frank voor je AAA ranking. Mooie foto's ook!

Adembenemend in de herfst!

Frank van der Meer, 09-11-2019

Schitterende wandeling door Nationaal Park Sallandse Heuvelrug over bijna alleen maar onverharde paden. Volgens routemaker Marycke Naber is haar Wandelspoor mooier dan de voormalige NS-wandeling. Een gewaagde uitspraak die vraagt om een een fact check... Benieuwd? Ga naar Frankwandelt.nl/wandelspoorholten

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info