Weg van de Buis Castricum

Bos- en duinwandeling

Weg van de Buis Castricum
 • Bron:

  Weg van de Buis

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Castricum

 • Startadres:

  station Castricum
  Stationsweg 4
  1901 AA Castricum

 • Coördinaten:

  52°32’44” N   4°39’33” E

Vanaf station Castricum bent u zo aan de rand van de duinen. Via het Klimduin gaat u al direct omhoog naar het uitkijkpunt op de Papenberg. Hier heeft u een prachtig uitzicht over het natuurgebied dat u met deze wandeling gaat verkennen (in de toekomst komt hier een uitkijktoren). De eerste kilometers gaan vooral door het bos met hier een daar een grazig veld. In de buurt van Noorddorp komt u even aan de rand van de duinen met uitzicht op een bollenveld en enkele duinakkertjes. Halverwege de route verandert het landschap in meer open duingebied. Op mooie dagen kunt u van de zweefvliegtuigjes genieten (als het vliegveld gebruikt wordt moet u een kleine omleiding volgen waardoor de route een ? km langer wordt). De route komt vlak langs De Kwal: het inlaatpunt van IJsselmeerwater in het drinkwaterwinningsgegbied. De laatste kilometers gaan weer door meer bosrijk gebied naar het Hof van Kijk-Uit, waar u een kop koffie kunt nemen. Vanaf hier bent u zo weer terug bij het station.

Let op! Voor de duinen heeft u een duinkaart nodig. Deze kunt u kopen in museum Huis van Hilde (www.huisvanhilde.nl) of bij de kaartautomaat bij het station. Een jaarkaart is ook online te bestellen op www.pwn.nl/natuur/duinkaart.

Reacties op wandelingen

Schitterend landschap

R. Schaap, 04-09-2017

Maar houd er rekening mee dat uw wandelplezier danig vergald kan worden door vliegtuigherrie...

Kaartautomaat

Alex Buis, 28-08-2017

Bij het station is tegenwoordig een kaartautomaat. Als het Huis van Hilde niet open is kunt u ook daar terecht voor een duinkaart.

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info