Weg van de Buis Castricum

Tijdelijk gesloten

Bos- en duinwandeling

Versiedatum: 09-07-2024

16 KM
Bron:

Start:

station Castricum

Details

Reacties

Geef reactie

tijd voor update

Wilco Schilthuis, 01-07-2023

Prachtige wandeling, maar de routebeschrijving is hard aan een herziening toe. Rond duinmeertjes bij de scholeksterkolonie zijn beide paden met waterputten (tekstblok 6 en 7) afgesloten. Ik kon het alleen oplossen door vanaf de Kwal een heel stuk langs het verharde en drukke fietspad te lopen. Bert van Kessel noemt in de onderstaande reactie en oplossing die ik niet heb kunnen vinden.
Verder bestaat de akkers en bloembollen velden uit tekstblok 3 niet meer (het is nu natuurterrein) en is ook het parallelpad waar even verderop sprake van is, er volgens mij niet meer.

Route veranderd

Bert van Kessel, 18-04-2023

Helaas is de weg tussen de duinmeertjes door richting de 'Brabantse Landbouw' niet meer in gebruik en afgesloten. Ga voor het hoefijzermeertje rechts af langs het 'Boetje van onze Kees'. Daarna links aanhouden van de verharde weg af door het gras. aan einde links aanhouden asfaltweg vervolgen en in bocht naar rechts route weer oppakken.

Mooie route

Lineke , 22-01-2023

Alle aanwijzingen waren prima te volgen bij deze afwisselende route. Echter het pad, genoemd aan het einde van 6-Hoofdroute (met de waterputten) is afgesloten. Geen nood, tikkie naar links en meteen rechts langs het hek en je komt op dezelfde klinkerweg uit. Kan niet missen.

Niet altijd duidelijk maar mooie route

Ben Bakker, 29-08-2022

Mooie route, maar ik vond een aantal punten redelijk onduidelijk helaas. Ik zie aan de andere reacties dat dit dan blijkbaar wel aan mij moet liggen. Ik ben de route ook kwijt geraakt en toen maar zelf met google maps weer teruggelopen naar het station.

Heerlijk door het bos

Ria Kriste, 19-08-2022

Gisteren de prachtige wandeling gelopen. Ik was blij met veel bos i.v.m. het warme weer.
Wat een mooie route. Ook altijd fijn horeca onderweg. Ik let er altijd op. Fijn dat het bij de routebeschrijving vermeld staat. Mijn complimenten voor de zeer duidelijke routebeschrijving en ook de wandelzapp vind ik een aanrader. Ik gebruik zowel de routebeschrijving als de wandelzapp. Een heerlijke combinatie.

Afwisselende wandeling

Hannie Jans, 28-05-2022

Gelopen op een redelijk zonnige zaterdag, wel aardig wat wind. Zoals al eerder gezegd een afwisselende wandeling, hoewel het even duurde om daarachter te komen. De wandeling begint pittig, met een trap met met dan 120 treden maar de uitkijktoren, best een uitdaging. Na zo'n kleine 4km was er gelegenheid om iets te drinken bij horeca op een camping, waar het pad dwars overheen loopt. Dan een vrij lang stuk door het bos. Bos is natuurlijk prachtig, maar als het erg lang duurt vind ik het(maar ja meningen verschillen) niet meer zo leuk. Net toen ik dat dacht kwamen we aan bij de duinen, wat meer open terrein, heerlijk! Na dat stuk kon ik wel weer een stuk bos hebben.
Heb er erg in om, voordat je de wandeling gaat beginnen een toegangskaartje a2 euro pp te kopen bij het Huis Hilde (museum bij de P&R bij het station). Dit kan ook onderaan de trap door een QR code te scannen. Veel plezier!

Leuke wandeling

Eric Claasen, 09-03-2022

Leuk begin: de banaanvormige uitkijktoren was af. De beloofde akkertjes en bloemenvelden worden nieuwe natuur (veel beter!). Verder klopte de wandeling uitstekend: gewoon helemaal goed!

Uitkijktoren open.

Annemiek, 21-02-2021

De (mooie) uitkijktoren is sinds dit weekend open. Er stond een flinke rij, dus wij zijn 'm maar voorbij gelopen. Het Huis van Hilde is vanwege Corona dicht en het station wordt verbouwd, dus die kaartjesautomaat hebben we helaas gemist. Verder was het prachtige route en de beschrijving klopte volledig. Dank! Nog een tip: het toilet op station Castricum is gesloten, maar op het parkeerterrein achter het Huis van Hilde staat een relatief schone dixi. Verder zijn er geen mogelijkheden op de route, dus grijp je kans.

Route gecontroleerd

Alex Buis, 17-07-2020

De route nog een keer nagelopen. In de routebeschrijving kloppen nu ook weer alle verdwenen en verschenen klaphekjes. Ook bleek er een pad dichtgegooid te zijn met takken. De route is daar iets verlegd.

Routebeschrijving aangepast

Alex Buis, 11-07-2020

De routebeschrijving is aangepast naar aanleiding van de reacties. Hartelijk dank voor het doorgeven.

Wandeling weg van de buis castricum

marianne de langen, 13-06-2020

1 via zandduin omhoog kan niet meer is boven afgesloten. Er is kort voor de zandduin een hoge trap gekomen die uitkomt op de route uitzichtpunt en klaphek zijn er niet meer. Ik heb de trap niet gelopen maar via zandduin over een geklommen wat me bijna ?95 koste er kwam net een boswachter aan. Hij vond het belangrijk deze wijziging door te geven

route

Walter Hoogland, 09-03-2020

Een heel moie wandeling en in het algemeen goede routeinstructies. Er zijn niettemin een paar onvolkomenheden. In het begin wordt onder '1' gezegd na 140 meter RA via zandduin omhoog. Bovenaan RA. Bovenaan blijkt er echter geen doorgang te zijn. Er is een doorlopend hekwerk. Uiteindelijk teruggegaan en de trap genomen naar het uitkijkpunt.
Onder '2' wordt gezegd na 600 meter klaphek door. Er zijn evenwel twee klaphekken. Een rechtdoor het ruiterpad op en een naar links gaand (het juiste). Dat is verwarrend.
Er wordt twee keer gesteld dat er een klaphekje is, dat er niet blijkt te zijn.

wijzinging bij punt 5

R.C.H. Mulder-Oudgenoeg, 13-01-2020

er staat: 'na 150 m bij opschrift 'Reservaatweg' LA smaller grassig paadje in. Waarschijnlijk door werkzaamheden van PWN is dat een ca. 3 m. breed zandpad geworden,
Er is daar volgens ons ook een nieuwe afrastering gekomen , want bij 'Op kruising LA en na 150 m. klaphek door'. Da klaphek staat er inderdaad op 150 m. maar ca. 20 m, als je links af geslagen bent staat ook nog een afrastering met een klaphek Dus 2 achter elkaar op hetzelfde pad met een tussenruimte van ca. 130 m.

Prachtige route

Mirjam van Dijk, 20-10-2019

Een heerlijke route door vooral bosgebied, met nu volop paddenstoelen en ook de runderen zijn veel te zien. Route zeer duidelijk omschreven er missen inmiddels alleen wel een paar klaphekjes die wel beschreven staan: Einde punt 7 na - 'Nu 1e pad LA', en begin punt 8 na 'Klinkerweg kruisen en zo goed als RD Hooiweg.' Hier mist beide keren het klaphek, waardoor wel iets verwarring ontstond of ik wel op de juiste weg zat. Route verder een aanrader en ga hem zeker vaker lopen ook in andere jaargetijden.

Schitterend landschap

R. Schaap, 04-09-2017

Maar houd er rekening mee dat uw wandelplezier danig vergald kan worden door vliegtuigherrie...

kaartautomaat

Alex Buis, 28-08-2017

Bij het station is tegenwoordig een kaartautomaat. Als het Huis van Hilde niet open is kunt u ook daar terecht voor een duinkaart.

Geef reactie

Wandelen met je smartphone!

Lees meer

Recente reacties

Geen reacties bij deze wandeling in de afgelopen 3 maanden.

In de buurt

Toon in de buurt

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info