Weg van de Buis Castricum

Bos- en duinwandeling

Weg van de Buis Castricum
 • Bron:

  Weg van de Buis

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Castricum

 • Startadres:

  station Castricum
  Stationsweg 4
  1901 AA Castricum

 • Coördinaten:

  52°32’44” N   4°39’33” E

Vanaf station Castricum bent u zo aan de rand van de duinen. Via een steile en lange trap gaat u al direct omhoog naar het uitkijkpunt op de Papenberg. Hier heeft u een prachtig uitzicht over het natuurgebied dat u met deze wandeling gaat verkennen (in de toekomst komt hier een uitkijktoren). De eerste kilometers gaan vooral door het bos met hier een daar een grazig veld. In de buurt van Noorddorp komt u even aan de rand van de duinen met uitzicht op een bollenveld en enkele duinakkertjes. Halverwege de route verandert het landschap in meer open duingebied. Op mooie dagen kunt u van de zweefvliegtuigjes genieten (als het vliegveld gebruikt wordt moet u een kleine omleiding volgen waardoor de route een 0,5 km langer wordt). De route komt vlak langs De Kwal: het inlaatpunt van IJsselmeerwater in het drinkwaterwinningsgegbied. De laatste kilometers gaan weer door meer bosrijk gebied naar het Hof van Kijk-Uit, waar u een kop koffie kunt nemen. Vanaf hier bent u zo weer terug bij het station.Let op! Voor de duinen heeft u een duinkaart nodig. Deze kunt u kopen in museum Huis van Hilde (www.huisvanhilde.nl) of bij de kaartautomaat bij het station. Een jaarkaart is ook online te bestellen op www.pwn.nl/natuur/duinkaart.

Reacties op deze wandeling

Uitkijktoren open.

Annemiek, 21-02-2021

De (mooie) uitkijktoren is sinds dit weekend open. Er stond een flinke rij, dus wij zijn 'm maar voorbij gelopen. Het Huis van Hilde is vanwege Corona dicht en het station wordt verbouwd, dus die kaartjesautomaat hebben we helaas gemist. Verder was het prachtige route en de beschrijving klopte volledig. ...

Route gecontroleerd

Alex Buis, 17-07-2020

De route nog een keer nagelopen. In de routebeschrijving kloppen nu ook weer alle verdwenen en verschenen klaphekjes. Ook bleek er een pad dichtgegooid te zijn met takken. De route is daar iets verlegd.

Routebeschrijving aangepast

Alex Buis, 11-07-2020

De routebeschrijving is aangepast naar aanleiding van de reacties. Hartelijk dank voor het doorgeven.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info