Weg van de Buis: Rheden

Beekhuizen, Rozendaalsche Veld en Posbank

Weg van de Buis: Rheden
 • Bron:

  Weg van de Buis

 • Afstand:

  17 km

 • Startplaats:

  Rheden

 • Startadres:

  station Rheden
  Dr. Langemeierweg 16
  6991 EV Rheden

 • Coördinaten:

  52°0’35” N   6°1’52” E

Vanaf het station betreedt u al snel de Veluwezoom via een holle weg. Daarna gaat het langs de voormalige zandgroeve Stikke Trui, inmiddels weer door de natuur in bezit genomen. Na een bankje op een heuveltop met zicht op de IJsselvallei komt u al snel op de Herikhuizerweg met een afwisseling van veld, bos en heide. Via een paar fraaie beukenlanen op landgoed Beekhuizen met wederom uitzichten op de IJsselvallei komt u bij de romantische bosvijver van het landgoed met rododendrons en een waterval. Door bos en langs een prachtig gelegen boerderij wandelt u naar de rand van de heide van het uitgestrekte Rozendaalsche Veld. Zoals overal in Nederland heeft de heide het hier met de droge zomer van 2018 flink te verduren gekregen, maar er zijn nog wel wat stukken paars te zien. Verdorder lijkt het op het Herikhuizerveld verderop, maar het prachtige on-Nederlandse heuvellandschap met vergezichten richting Duitsland blijft spectaculair. Bij het monument De Posbank (waarnaar het Herikhuizerveld ook wel wordt genoemd kunt u even uitblazen van de pittige tocht om dan weer de heide te betreden. De laatste kilometers gaan over landgoed Heuven met holle wegen, twee idyllische bosmeertjes, een schaapskooi, het 'Noorse' huisje en het fraaie Koetshuis.

Reacties op wandelingen

Werkzaamheden Posbank

Alex Buis, 18-12-2018

Bij de Posbank zijn ze bezig met de paden. Een van de paden waarover de route ging is al omgeploegd. Waarschijnlijk volgt er nog een stuk pad dat verdwijnt. Binnenkort zal ik de route aanpassen.

Viersprong

Alex Buis, 06-11-2018

Excuus voor de late reactie. Hartelijk dank voor de mooie woorden Jolanda. Laatst heb ik de route nog een keer gelopen en het is toch echt rechtdoor op de viersprong. Misschien ben je eerder ergens een ander pad ingelopen.

Aanrader

Jolanda Zwiers, 20-09-2018

Wat een prachtige route. Ondanks dat de hei niet mooi in bloei staat vanwege de hete en droge zomer, fantastische route met mooie afwisselingen qua bos, hei en paden.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info