Wandelschoenen kopen - voorbereiding

Wandelschoenen kopen, voorbereiding

Voorkom een miskoop, begin met een goede voorbereiding. Lees tips en informatie over wandelschoenen alvorens je overgaat tot een aankoop. Daarmee wordt het makkelijker voor je om in de winkel een goed besluit te nemen over de schoenen die je gaat kopen.

Enorme keus wandelschoenen

Er is een enorme keus aan wandel- en bergschoenen. In de speciaalzaak staan veel merken en modellen. Je kunt aan de buitenkant niet zien welke wandelschoen voor jou geschikt is.

Bedenk waar je de schoenen voornamelijk voor wilt gaan gebruiken. Maar let wel, je kunt met één type schoen niet alles. Een wandelschoen voor dagwandelingen in Nederland is niet geschikt voor huttentochten of bergklimmen.

voorbereiding kopen wandelschoenen
voorbereiding kopen wandelschoenen

Categorie indeling berg- en wandelschoenen

Zorg dat je zelf goed weet welke soort of categorie wandelschoenen je zoekt. Er wordt veel gewerkt met de categorie-indeling die ooit door Meindl is bedacht:

A of A/B: lage of halfhoge wandelschoenen met soepele zool geschikt voor wandelen op vlak en/of glooiend terrein.
B: Hoge bergwandelschoenen met stijvere zool geschikt voor wandelen in glooiend- en bergterrein.
C: Hoge bergwandelschoenen met stijve zool geschikt voor wandelen in het hooggebergte voornamelijk buiten de paden eventueel met grote rugzak.
D en E: Stijgijzer vaste schoenen voor het klimmen in hooggebergte.

Voor de grootste groep wandelaars zijn lage A of AB wandelschoenen prima geschikt.

Robin van Olphen

Auteur

Robin van Olphen
LET OP: Het auteursrecht van deze tekst berust geheel en alleen bij Robin van Olphen. De inhoud of een gedeelte van de inhoud mag alleen gepubliceerd worden met toestemming van de auteur en onder vermelding van de auteur.

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info