Werelderfgoedwandelingen


UNESCO Werelderfgoed bestaat in 2022 vijftig jaar. Voor Nederland was Schokland in 1995 het eerste Werelderfgoed. Inmiddels bestaan er 12 Werelderfgoederen in Nederland en op de Antillen en is het Eise Eisinga Planetarium in Franeker voorgedragen voor de lijst.

In samenwerking met de Stichting Werelderfgoed Nederland presenteert Trage Tochten komend jaar voor ieder Werelderfgoed in het Koninkrijk der Nederlanden een wandeling. Iedere maand zetten we een Werelderfgoed met een route in de schijnwerpers.

Het downloaden van alle Werelderfgoedwandelingen is gratis, ook in de app WandelZapp.

Werelderfgoedwandelingen

UNESCO Werelderfgoed

Een Werelderfgoed is een gebied of een bouwwerk dat uniek en onvervangbaar is in de wereld. UNESCO Werelderfgoederen kunnen zowel natuurlijk als cultureel zijn. Denk aan de Grand Canyon in Amerika en dichtbij huis de Waddenzee. Maar ook aan de Taj Mahal in India, de Chinese Muur en bij ons Droogmakerij de Beemster. Werelderfgoed is van alle volkeren van de wereld, ongeacht het grondgebied waarop het zich bevindt. Werelderfgoed verbindt de diversiteit aan cultuur en natuur en draagt zo bij aan respect voor elkaar. Kijk op www.werelderfgoed.nl voor meer informatie over Werelderfgoed in ons Koninkrijk.

Lees meer
Deel deze pagina

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteer
functionele cookies

Meer info