Groene Wissel 99: Zwijndrecht

Kijfhoek aan de Devel

Groene Wissel Zwijndrecht
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  12 km

 • Startplaats:

  Zwijndrecht

 • Startadres:

  station Zwijndrecht
  Stationsplein 1
  3331 LL Zwijndrecht

 • Coördinaten:

  51°48’57” N   4°38’25” E

Pal naast het mega-goederenrangeeremplacement Kijfhoek ligt een juweeltje van een natuurgebied in ontwikkeling: het Develbos. Na de wandeling daar naartoe doorkruist u dit over graspaden en komt uit langs riviertje de Devel. Langs de oevers daarvan, het buurtschap Kijfhoek met het pittoreske kerkje passerend, wandelt u naar Zwijndrecht en komt daar langs en door twee fraaie stadsparken. Tijdens natte periodes doet u er goed aan stevige (profielzool)schoenen aan te trekken, want de kleiige paadjes in het Develbos kunnen dan glibberig zijn. Een leuke afwisselende wandeling voor de liefhebbers van natuurschoon in de Randstad.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Wandeling Groene Wissel Zwijndrecht

Mary le Pair, 13-05-2014

mei 2014 de route weer gelopen, genoten van een mooie en verrassende wandeling. Maar: aan het einde van de Oude Stationsweg/Buitendreef, de trap naar de brug over Kijfhoek, is zo verwilderd dat een aantal mensen de trap niet op of af durfden te lopen! Graag aandacht hiervoor.

Zwijndrecht

Hendriks, 07-10-2013

Familie raden deze wandeling aan. In het voorjaar 2013 gelopen, in één woord een aanrader. Alleen begin natuurgebied Kijfhoek gaf wat onduidelijkheid. Volgens mij moet het zijn; over de slagboom na 30 meter links af en dan rechtsaf. Door lopen tot over het ruiterpad. Verder was alles weer duidelijk. Wat is de Randstad toch mooi.

Verrassend mooie stukken.

Ellen van O., 21-06-2013

Het eerste stuk van de wandeling werd ik geplaagd door verkeerslawaai van de A16, maar na de brug over het rangeerterrein werd het allemaal heel anders. Een werkelijk prachtig natuurgebied is de Kijfhoek. Hier was het zeer stil en bovendien was er geen mens te zien. Veel rietkragen en een idyllisch riviertje de Devel. Opeens duikt er een kerkje op aan de linkerkant in een klein buurtschap. Ik heb genoten. Op deze route lagen ook nog eens een stuk of zeven caches: dubbel plezier dus. Het lijkt me leuk om deze wandeling nog eens te maken, dan door te lopen naar de waterbus en de Groene Wissel Dordrecht eraan vast te plakken. Dan ben je een hele dag onderweg met een grote afwisseling. Bedankt voor het ontdekken van weer een mooie plek in de Randstad.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info