Drenthelaarpad

Wandelen in Drenthe
Op het Drenthelaarpad
Het pad start aan de noordzijde van het Paterswoldsemeer en gaat via het prachtige Friesche Veen en de imposante landhuizen Lemferdinge, Vennebroek en Vosbergen naar Glimmen en vervolgens richting Zuidlaren. Het Noordlaarderbos en de Vijftig Bunder zijn zeker de moeite waard om te doorkruisen.

De volgende route loopt tot Gasteren. In het Drentsche Aa-gebied, de Gasterse duinen en de Veenen is het echt genieten. Dan wordt via Balloo en Kampsheide koers gezet naar het terrein bij Vanboeijen waar de wandelaar kan starten met het zorgpad, dat voor een groot deel door het mooie park Diepstroeten gaat. Nog nagenietend van het zorgpad vervolgen wij het Drenthelaarpad en passeren we het Lancaster monument en vervolgens staat het bochtige pad langs het Amerdiepje in de routebeschrijving.

Een route van 16 km brengt de wandelaar van Amen naar Westerbork. De 'VAMberg' bij Wijster wordt een echte kuitenbijter en zo stilletjes aan naderen we Hoogeveen en gaat route 10 naar Echten en aansluitend is Zuidwolde een mogelijke 'stopplaats'. In het laatste traject van Zuidwolde naar Oud-Avereest zit een avontuurlijk stukje voor de liefhebbers van prachtige kronkelende paden. Als toetje een beschrijving naar Balkbrug omdat er in Oud-Avereest geen openbaar vervoer stopt.

Het Drenthelaarpad laat u de schoonheid van Drenthe ontdekken!

In het boekje vind je achtergrondinformatie over de streek, routebeschrijving, kaartjes en uitleg over GPS en Nordic Walking.

Etappes

Etappe 1: Kaap Hoorn - Glimmen (14 km).
Etappe 2: Glimmen - Zuidlaren (8,5 km).
Etappe 3: Zuidlaren - Gasteren (9 km).
Etappe 4: Gasteren - Vanboeijen (15,8 km).
Etappe 5: Zorgpad Vanboeijen - (3,3 km).
Etappe 6: Vanboeijen - Amen (9 km).
Etappe 7: Amen - Westerbork (16 km).
Etappe 8: Westerbork - VAMberg Wijster (15,1 km).
Etappe 9: VAMberg Wijster - Fluitenberg (16,1 km).
Etappe 10: Fluitenberg - Echten (11,5 km).
Etappe 11: Echten - Zuidwolde (7,4 km).
Etappe 12: Zuidwolde - Oud-Avereest (9,8 km).
Extra route: Oud-Avereest - Balkbrug (3,8 km).

Deel deze pagina

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info