Bevrijdingspad

Wandelen in Zeeland
Op het Bevrijdingspad
Het Bevrijdingspad loopt over Zuid-Beveland en Walcheren, is 130 kilometer lang en voor een groot gedelte rolstoelvriendelijk. De route is in het terrein bewegwijzerd, start bij het NS-station in Kapelle en kan in meerdere etappes worden gelopen.

Vanuit vijf verzorgingscentra zijn daarnaast ommetjes gemaakt die toegankelijk zijn voor mensen met beperkingen.

Na de start in Kapelle gaat de route via de Westerschelde naar Hoedekenskerke en Baarland en vervolgens via de 'Zak van Zuid-Beveland' naar Nisse, Nieuwdorp en Arnemuiden. Het vervolg gaat richting Vlissingen en vervolgens grotendeels langs de kust via Zoutelande, Westkapelle en Domburg naar het historische stadje Veere. Het laatste gedeelte gaat langs het Veerse Meer naar NS-station Arnemuiden.

Van deze route is een groot gedeelte rolstoelvriendelijk (70 kilometer).

Het Bevrijdingspad loopt langs een groot aantal locaties die te maken hebben met de gebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog welke hebben plaatsgevonden in Zeeland. De Slag om de Schelde, gevoerd in 1944 maakt hier een groot onderdeel van uit.

Dit wandelpad is tevens een eerbetoon aan onze bevrijders. Nu de getuigen van de Tweede Wereldoorlog aan het uitsterven zijn, wordt het behoud van monumenten en gedenkplaatsen steeds belangrijker. Onderweg zal men vele malen herinnerd worden aan de toenmalige strijd. Ook komt men diverse oorlogsmusea tegen.

In het boekje vind je achtergrondinformatie over de streek, routebeschrijving, kaartjes en uitleg over GPS en Nordic Walking.

Etappes

Etappe 1: Kapelle - Hoedekenskerke (15 km)
Etappe 2: Hoedekenskerke - Nisse (17 km)
Etappe 3: Nisse - Arnemuiden (22 km)
Etappe 4: Arnemuiden - Vlissingen (17 km)
Etappe 5: Vlissingen - Zoutelande (17 km)
Etappe 6: Zoutelande - Vrouwenpolder (24 km)
Etappe 7: Vrouwenpolder - Arnemuiden (18 km)

Deel deze pagina

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteer
functionele cookies

Meer info