Grensdijkjespad

Wandelen in Brabant
Op het Grensdijkjespad
Het Grensdijkjespad is inclusief aanlooproute 109 kilometer en is opgedeeld in etappes van 5 tot 15 kilometer. Het rolstoelvriendelijke pad is 89 kilometer. De route is bewegwijzerd.

Het pad start in Sint Oedenrode en eindigt in Oosterhout. Met een aanlooproute vanaf het Airbornepad vanaf het station in Eindhoven en een aansluiting naar station Breda.

De naam van dit pad is voortgekomen uit de verschillende grensdijkjes waar de route over gaat. Deze dijkjes hadden tot doel de buiten hun oevers tredende rivieren als de Maas, AA, Dommel en Donge om de bewonende gebieden heen te leiden. Zij vormden op verschillende plaatsen de grens tussen de gebieden van het Graafschap Holland en het Hertogdom Brabant.

In het boekje vind je achtergrondinformatie over de streek, routebeschrijving, kaartjes en uitleg over GPS en Nordic Walking.

Etappes

Aanlooproute (Airbornepad Market Garden (23,7 km)
Station Eindhoven - Eckertdal (4,6 km)
Eckertdal - Sonse brug (6,6 km)
Sonse brug - Museum Bevrijdende Vleugels (4,9 km)
Museum Bevrijdende Vleugels - Sint-Oedenrode (7,6 km)

Etappe 1: Sint-Oedenrode - Gemonde (14,8 km)
Etappe 2: Gemonde - Vught (13,5 km)
Etappe 3: Vught - Vlijmen (6,7 km)
Etappe 4: Vlijmen - Nieuwkuijk (6,6 km)
Etappe 5: Nieuwkuijk - Kaatsheuvel (14,5 km)
Etappe 6: Kaatsheuvel - Klein Dongen (10 km)
Etappe 7: Klein Dongen - Oosterhout (12,2 km)
Etappe 8: Oosterhout - Breeda station (8 km)

Reacties
08-06-2012
Etappe Den Bosch ( Moerputten)- Kaatsheuvel
Zaterdag 2 juni hebben we wederom een flink stuk van het Grensdijkjespad gelopen. We zijn gestart bij de Moerputten bij Den Bosch. Dit is een prachtig stukje natuurgebied, de oude spoorbruggen die door dit gebied heen lopen zijn sinds vorig jaar volledig gerenoveerd. De wandeling gaat daarna over de Heidijk in Vlijmen ( 200 meter van ons gastadres Vrienden op de Fiets) richting Nieuwkuijk waar je langs een mooi gelegen ven komt. Via Drunen loop je langs de Overlaatplas in Waalwijk zo verder langs de bosrand. Hier en daar hele mooie doorkijkjes. Na Waalwijk komt Kaatsheuvel waar de route een klein stukje langs een weg gaat om vervolgens in Sprang-Capelle uit te komen.

Het was een erg mooie wandeling. Inmiddels hebben we op het eerste stuk na het gehele pad gelopen. Alle etappes zijn zeker de moeite waard om te lopen.

Lutske Stolk

13-04-2011
Maandag 11 april hebben we traject 1 van het Grensdijkjespad gelopen. St.Oedenrode- Gemonde. Een prachtige route door de natuur, een stukje langs de Dommel met mooie uitzichten. Duidelijke markering en beschrijving. We hadden de fietsen in Gemonde gezet, dus na de tocht nog een mooie fietstocht terug.Binnenkort vervolgen we onze tocht. Zelf wonen we in Vlijmen op 200 mt van het pad (Heisteeg) en hebben we een gastadres voor Vrienden van de Fiets.

Een sportieve groet,
Peter en Lutske Stolk

10-03-2011
Maandag 7 maart 2011 hebben we de laatste étappe van dit pad gelopen. Van s' Gravenmoer naar station Breda. Het is een prachtig pad. Nu de Moerputtenbrug weer opengesteld is voor wandelaars kan de route weer goed gelopen worden. Het Halvezolenlijntje waar de wandeling hier over gaat is een wonderschoon gebied. Wel hier en daar een stuk asfalt om weer naar een mooi dijkje te gaan maar dat kan nu eenmaal niet anders.

Karla van de Velde.

Deel deze pagina

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info