Knopenrondjes, het team


Knopenrondjes worden gemaakt door een team van ervaren routemakers. Ieder van hen kent de leuke wandelpaadjes in de streek waar hij of zij woont. Het samenstellen van een aantrekkelijke route, met alles wat daarbij komt kijken, is hen op het lijf geschreven. Samen zorgen zij ervoor dat je eenvoudig in heel Nederland met Knopenrondjes op stap kunt gaan.

Knopenrondjes, het team

Rutger Burgers

Rutger Burgers is routemaker van onder andere Trage Tochten. Hij stond aan de basis van talrijke wandelnetwerken in Nederland en was voor die netwerken betrokken bij het ontwerp, het overleg en het bestek voor de bewegwijzering. Rutger coördineert het team en zet zelf ook Knopenrondjes uit in Noord-Holland en Zuid-Holland.

Knopenrondjes gemaakt door Rutger Burgers

Knopenrondjes, het team

Henrie van Zoggel

Henrie van Zoggel wandelt al sinds 1981 overal in Nederland, met name over LAW's en Streekpaden. Tien jaar lang was hij redactielid bij Wandelnet en zijn wandelingen publiceert hij op zijn wandelblog Ambulare. Sinds kort werkt hij mee aan de Trage Tochten in zijn Brabant en nu dus ook aan de Knopenrondjes in deze provincie.

Knopenrondjes gemaakt door Henrie van Zoggel

Knopenrondjes, het team

Fred den Hertog

Al meer dan twintig jaar is Fred den Hertog een fanatiek wandelaar. Hij wandelt altijd samen met Marion, overal in Nederland. Wandelen en genieten van de natuur is voor hem een mooie combi. Routes controleren doet hij al vanaf 2002, ook voor Trage Tochten en Groene Wissels. Hij maakt nu Knopenrondjes in Utrecht, de Betuwe, de Gelderse Vallei en de Zuidwest Veluwe.

Knopenrondjes gemaakt door Fred den Hertog

Knopenrondjes, het team

Mat Maessen

Vanaf zijn jeugd ontdekte Limburger Mat Maessen op zijn fiets vanuit het noorden van de provincie de Zuid-Limburgse heuvels. Nadat hij in 2005 het Krijtlandpad en het Maas-Schwalm-Nette-pad had gelopen was Mat verknocht aan het wandelen. Limburg is als wandelgebied zó veelzijdig. Vanaf 2014 publiceert Mat wandelknooppuntroutes op zijn persoonlijke website wandelknooppunt.nl. En nu Knopenrondjes in Limburg.

Knopenrondjes gemaakt door Mat Maessen

Knopenrondjes, het team

Britta Schmidt

Lopen is volgens Britta Schmidt de beste manier om de wereld te verkennen. Boerenlandpaden, trekpontjes en grasdijken met mooie luchten maken haar altijd blij. Bij Wandelnet schrijft ze nieuwsberichten voor de website. De IJssel en Vecht hebben haar hart gestolen, de Knopenrondjes in die regio zijn van haar hand, net als in Salland, de Kop van Overijssel en Zuidwest-Drenthe

Knopenrondjes gemaakt door Britta Schmidt

Knopenrondjes, het team

Jos Veelen

Vanaf het moment dat Jos Veelen erachter kwam dat wandelen gezonder voor zijn lijf was dan hardlopen wandelt hij jaarlijks vele kilometers. Hij woont dan ook dichtbij enkele prachtige wandelgebieden, zoals de Veluwe, het Rijk van Nijmegen en de Achterhoek, waar hij nu dan ook Knopenrondjes gaat uitzetten. Daarnaast organiseert Jos 'Bourgondische wandelweekenden', te vinden op zijn website www.bourgondischbewegen.nl

Knopenrondjes gemaakt door Jos Veelen

Knopenrondjes, het team

Rewert Wolthoff

Rewert Wolthoff heeft al 25 jaar een eigen bedrijf Buro TRAP in het organiseren van groepsactiviteiten, fiets- en wandelvakanties (VOS Travel) en maken van routenetwerken. In Overijssel heeft Rewert meegewerkt aan de realisatie van het wandelnetwerk en ook elders in het land heeft hij hieraan bijgedragen. De knopenrondjes in Twente en deel van Drenthe komen van zijn hand.

Knopenrondjes gemaakt door Rewert Wolthoff

Knopenrondjes, het team

Nikie Bakker - van Veen

'Bewust op pad' is het motto van Nikie Bakker - van Veen. Als Trail Architect ontwerpt zij belevingen, routes en kaarten met aandacht voor de connectie tussen mens & natuur. Regelmatig is zij onderweg met een oldtimer camper en wandelen is haar vaste methode om de omgeving te verkennen. Haar thuishaven ligt in Zuid-Holland, waar zij de Knopenrondjes uitzet.

Knopenrondjes gemaakt door Nikie Bakker - van Veen

Knopenrondjes, het team

Tamara de Zeeuw

Tamara de Zeeuw wandelde eerder al het Drenthe- en Westerwoldepad en schreef hier uitgebreid over op haar site www.wandelmaara.com. Je vindt haar wekelijks wel ergens in het noorden aan de wandel met haar hond Maeve. Ze zal de knopenrondjes in Groningen en de Hondsrug voor haar rekening nemen.

Knopenrondjes gemaakt door Tamara de Zeeuw

Knopenrondjes, het team

Mieke Souverein en Gijs Stegink

Wandelen heeft Mieke en Gijs bij elkaar gebracht. Ze zijn allebei trektochtleider bij de NKBV, daarnaast is Gijs ook als coach buiten te vinden. Sinds 2018 lopen ze samen in Nederland en daar buiten. Drenthe is hun thuisbasis. Hier laten ze dan ook graag mensen van mee genieten door het uitzetten van Knopenrondjes. Vooral de afwisseling van bos, heide en cultuurhistorie is wat hen beiden aantrekt in het wandelen.

Knopenrondjes gemaakt door Mieke Souverein en Gijs Stegink

Knopenrondjes, het team

Hank Denters

In 2006 verruilde Hank de omgeving van Arnhem voor Friesland. Daar maken hij en zijn vrouw samen zich de nieuwe omgeving al wandelend eigen. Delen van de provincie die eerder op de fiets al waren verkend onderzoeken ze in meer detail te voet. Dat levert steevast goede gesprekken en verrassende ontdekkingen op. Die laatsten wil hij graag met ons delen.

Knopenrondjes gemaakt door Hank Denters

Knopenrondjes, het team

Hans Corbijn

Na een lange carrière in de detailhandel koos Hans ervoor om het roer om te gooien en zich te richten op wandel/fiets/scooter/bus arrangementen (www.wandelenopwalcheren.nl). Daarnaast werkte hij mee aan drie Zeeuwse wandelboekjes. Hij is dol op zijn geboorte-eiland Walcheren en deelt graag de prachtige Zeeuwse natuur, cultuur en historie.

Knopenrondjes gemaakt door Hans Corbijn

Knopenrondjes, het team

Stefan Horn

Stefan Horn is de grondlegger van Wandelzoekpagina en was daarmee een van de eersten in Nederland die het online publiceren van wandelroutes mogelijk maakte. Hij ontwikkelde tevens de populaire WandelZapp. Stefan zorgt ervoor dat Wandelzoekpagina als landelijk platform kan bestaan.

Deel deze pagina

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info