Kuierroute IJhorst

kuierroute IJhorstHet boekje beschrijft een wandelnetwerk rond het dorp IJhorst in de gemeente Staphorst. Het netwerk bestaat uit drie wandellussen van elk 10 km, die ook is te combineren tot één route van 24 kim. Alle routes zijn gemarkeerd met speciaal voor deze route ontworpen schildjes. Er is tevens een kuierrouteboekje uitgebracht met een schat aan cultuurhistorische feiten en wetenswaardigheden. Hierin is een wandelroutekaart opgenomen, alsmede een kaart uit 1000, waarmee de huidige situatie mooi is te vergelijken.

IJhorst is een klein dorp aan het riviertje De Reest, die de grens vormt tussen Overijssel en Drenthe. Enkele routes komen over en langs dit riviertje, door de bossen van het Drents Landschap, over de heidevelden van het Landschap Overijssel, over het landgoed Dickninge en door de bossen van boswachterij Staphorst.

Alle routes starten in het centrum van IJhorst. tegenover café-restaurant 't Vosje aan de Heerenweg 36 staat een informatiepaneel met een overzicht van alle routes. De drie lussen van tien km zijn alle gemarkeerd. Zo is er een groene, een rode en een gele route. De vierde route van 6 km lang is een soort historische foto route door IJhorst en directe omgeving.

De kuierroute in IJhorst is de 40ste in Overijssel. Een kuierroute is een landschappelijk aantrekkelijke van 20 tot 25 km met veel aandacht voor de geschiedenis, de cultuur en het landschap onderweg. De kuierroute IJhorst is 24 km en volgt gedeelten van de drie lussen. Ook de kuierroute start in het centrum van IJhorst.

Het kuierrouteboekje is voor 3,75 euro te koop bij onder andere de VVV in de Wijk en bij het startpunt bij restaurant 't Vosje.Kuierroutes

Kuierroutes zijn flinke wandelingen van zo'n 25 km met in de meeste gevallen een mogelijkheid om de route in tot korten. Rond kleine kernen in Noordwest Overijssel, Salland en in twente wort heel wat afgekuierd. Kuieren heeft in Overijssel een dubbele betekenis, namelijk wandelen en praten. Met de kuierroutes maakt de wandelaar op een prettige en informatieve manier kennis met het Overijsselse landschap.

De routes lopen over de mooiste weggetjes en langs de interessantste plekken in de dorpen. Heldere routebeschrijvingen tussen de teksten en een gedetailleerde toppografische kaart wijzen u de weg. De routes zijn niet gemarkeerd.

Meer info: Overijsselse Vereniging van Kleine Kernen

De routes zijn te koop bij de plaatselijke VVV-kantoren.
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info