Bedevaartswandeling Sittard

Klimmen naar de Heilige Rosa de Lima

Versiedatum: 11-03-2024

Kasteel LimbrichtOude Salviuskerk, LimbrichtNieuwe Salviuskerk, LimbrichtKloosterkapel St. Agnetenberg, SittardHof van Olijven op de Kollenberg
15 KM
155 M
Bron:

Voetstappers

Start:

station Sittard

Details

Elk jaar trekt op de laatste zondag van augustus een processie vanuit het centrum van Sittard naar de St. Rosakapel op de Kollenberg. Daarmee dankt de stad de Peruaanse heilige Rosa de Lima dat zij in 1668 en 1671 is bevrijd van dysenterie en de zwarte pest. Als dank hiervoor werd de kapel gebouwd. Onderweg naar de Kollenberg staan zeven 'voetvallen', kleine kapelletjes die het lijden van Christus verbeelden.
Naast Rosa de Lima worden in en rond Sittard nog talloze andere personen vereerd. Naast Onze Lieve Vrouw Behoudenis der Kranken en Onze Lieve Vrouw van het Heilig Hart wordt in Sittard bijzondere aandacht besteed aan personen die een bijzondere rol hebben gespeeld in het religieuze leven in de stad, zoals Maria-Teresa Tauscher en Louis Thijssen. Tauscher werd in 2006 zalig verklaard, voor Thijssen is een zaligverklaring in behandeling. Buiten de stad bezoeken we Limbricht waar zich een doodstrijddevotie bevond, waaruit de Doodstrijdkermis op de laatste zondag van september is voortgekomen.
De route voert ook door de Schwienswei, een bijzonder natuurgebied op de grens van Nederland en Duitsland. En in Limbricht kun je plaatsnemen op het terras bij het kasteel.

Wandelen met je smartphone!

Deze wandeling is ook
beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Recente reacties

Geen reacties bij deze wandeling in de afgelopen 3 maanden.

In de buurt

Toon in de buurt

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info