Boswandeling binnenduinbos Overveen

Binnenduinrandbossen landgoederen van Kennemerland

Boswandeling binnenduinbos Overveen
 • Bron:

  De mooiste boswandelingen

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  Overveen

 • Startadres:

  station Overveen
  Tetterodeweg 2
  2051 EE Overveen

 • Coördinaten:

  52°23’27” N   4°36’26” E

De wandeling gaat van Overveen langs de beste plek om wisenten te spotten naar de landgoederen in de binnenduinrand. In Koningshof loop je door een duinlandschap met doornstruweel en dennenbos. Elswout kent een prachtige parkaanleg met oranjerie, waterpartijen, theekoepels en bruggetjes. Onder de abelen-iepenbossen staat in het voorjaar een zee van bloemen. Het is een populair wandelgebied; aan horeca is geen gebrek.

Reacties op wandelingen

Schitterende wandeling!

Yolanda, 09-05-2019

Vandaag, een doordeweekse dag, deze wandeling gedaan. Hij is schitterend. Het begin gaat over mooie brede bospaden met hoogteverschillen. Je waant je in het buitenland. Het stuk in Koningshof is ook prachtig. Gedeeltelijk bos en deels duin. Als klap op de vuurpijl landgoed Elswout. Mooie wandelpaden, een vijver, hoge bruggen. Geweldig. Ik denk dat op een mooie zomerse dag in het weekend, de asfaltweg/fietspad waar je langs en over loopt en die de gebieden met elkaar verbindt, erg druk kan zijn. Door de weeks lopen dus!

Honden verboden

Jan Ensing, 08-01-2017

Dank voor de reactie, ik heb het nu bij de route vermeld. Dat maakt de wandeling met de hond inderdaad minder aantrekkelijk, helaas.

Honden verboden

Wandelwoef, 05-01-2017

De wandeling bestaat uit 3 mooie parken, aan elkaar verbonden met een flink stukje asfalt weg. Helaas was park nummer 2 op de route (Koningshof) inmiddels verboden voor honden, waardoor het stuk asfalt nog langer leek. Dit graag aanpassen in de omschrijving. De omgeving was prachtig, maar wie graag een wandeling over kleine paadjes en door stille bossen wil maken zou ik deze wandeling niet aanraden. Al met al een redelijke wandeling.

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info