Groene Wissel 455: Apeldoorn

Griftbeek, Parken en Paleis Het Loo

Groene Wissel Apeldoorn
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  10 km

 • Startplaats:

  Apeldoorn

 • Startadres:

  station Apeldoorn
  Stationsplein 8
  7311 NX Apeldoorn

 • Coördinaten:

  52°12’35” N   5°58’6” E

Na de wandelpaden langs het Apeldoorns Kanaal duikt u het vele Apeldoornse groen in: langs de Grift (een beekje), door het prachtige Verzetsstrijders- en Prinsenpark en wat kleine groenstrookjes kuiert u naar Paleis Het Loo. Daar kunt u heel wat tijd zoet brengen met de bezichtiging van het Paleis zelf (na 2021) en het Rijtuigenmuseum. Na De Naald en het Monument 30 april 2009 wandelt u over de voorname Koning Lodewijklaan, langs het Beekpark en dwars door het Oranjepark naar het gezellige winkelrijke centrum, waar u na de Markt en het prachtige Raadhuis nog lekker even kunt flaneren en/of winkelen.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Mooie route

Erna Terpstra, 25-02-2019

Vrijdag 22 februari 2019 hebben wij deze route gelopen helaas miezerde het in de ochtend nog. Verrassende plekjes kom je tegen in mooie parkjes. Wij hebben genoten

Reactie op Hans Soer

Bart van der Schagt, 02-11-2018

Hans, bedankt voor je reactie. De namen van die parken staan er alleen maar als aanwijzing voor het volgen van de route. Staan er bij die andere twee parken geen bordjes met daarvan de naam erop, dan staan ze er daarom niet in. De verbetering heeft mijn aandacht.

Route

Hans Soer, 02-11-2018

Beste Bart, Mooie route door stadsdelen die ons als inwoners van Apeldoorn natuurlijk als bekend voorkomen. Een paar opmerkingen ; Apeldoorn heeft 4 aaneengesloten parken; je noemt er in de routebeschrijving slechts twee. Verzoek; onder punt 1; halverwege 'Na weer een brugje RD, na de witte villa op het asfaltwegje RA (toevoegen; Verzetsstrijderspark). Verder op in de tekst onder punt 1; ' en na ruim 30 m scherp RA (toevoegen Prinsenpark). Verder onder punt 3; 'Ter hoogte van huisnr. 43 enz' Het aangegeven wandelpad is verdwenen. Tip ; Bijna aan het eind; aangegeven staat : 'Kruising Kalverstraat LA'. Je mist nu de de 19e Eeuwse monumentale Mariakerk. Mooier en minder gevaarlijk is : Kruising Kalverstraat RD , en na de kerk LA , vervolgens RA en u ziet tussen de bomen door het station al.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Grand café Prins Hendrik Garage

Amersfoortseweg

7313 AA Apeldoorn

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info