Groene Wissel 28: Beesd

Heerlijkheid Marienwaerdt

Groene Wissel Beesd
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Beesd

 • Startadres:

  station Beesd
  Stationsweg 1
  4153 RD Beesd

 • Coördinaten:

  51°53’57” N   5°11’45” E

Met je ene been uit de trein en met je andere dit fraaie afwisselende landgoed instappen, dat alleen is al een heerlijkheid! En dan die pannenkoeken bij de Stapelbakker, u komt er twee keer langs! Over rustige asfaltwegjes, halfverharde landwegen en romantische bospaden maakt u kennis met dit mooie stukje Betuwe. Natuurlijk op z'n mooist als de fruitbomen in bloei staan, maar ook daarbuiten is dit een hele leuke en ook makkelijk te volgen wandeling. Op een mooie zaterdag- of zondagmiddag in de bloesemtijd kan het op sommige gedeelten van deze wandeling best wel druk zijn, u bent immers niet de enige die dan van al die bloeiende boomgaarden wilt genieten. Ga op die dagen dus tijdig op pad, dan bent u de drukte voor!

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt.

Reacties op wandelingen

Mooi maar modderig

Gerard, 30-12-2019

Mooie afwisselende wandeling door de prachtige Marienwaerdt, ook in de winter nog zeker de moeite waard. Nu al een aantal keer gelopen. Vooral in de winter wel erg modderig in het deel onder nummer 2 en vooral de Driftsteeg geeft een hoog risico er niet helemaal schoon vandaan te komen. Ik gebruik nu als (verhard) alternatief als het nat is: Dwarssteeg ipv Woerdsteeg, Dwarssteeg uitlopen, over fietspad langs spoor naar Tricht en dan via Weistraat en Lingedijk weer terug op de route.

Minder bijzonder dan verwacht

Dennis en Bill van P, 18-06-2019

Gelopen op een mooie zonnige zondag. De route viel wat tegen door de lange rechte stukken en het niet zo afwisselende landschap. Beschrijving is heel helder.

Groene wissel 28: Beesd

Hetty Baas-Koopman, 08-04-2018

wij hebben gisteren 7 april deze route gewandeld, het was geen probleem om over de spoorwegovergangen te komen, er werd inderdaad gewerkt aan het spoor maar dat leverde voor de wandelaars geen problemen op. Wat een prachtige route om te lopen, mooi weer en een duidelijke routebeschrijving. Een echte aanrader!

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info