Groene Wissel 303: Elspeet

Veluws Bont

Groene Wissel Elspeet
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  21 km

 • Startplaats:

  Elspeet

 • Startadres:

  bushalte Centrum, Elspeet
  Uddelerweg
  Elspeet

 • Coördinaten:

  52°17’21” N   5°47’17” E

Zin in een lekkere lange 'bonte' wandeling over de Veluwe? Dan is deze wandelroute, die u de vele facetten van de Veluwe laat zien, u op het lijf geschreven: stille bossen, uitgestrekte heidevelden, vele beekjes, romantische landgoederen, een prachtig kasteel en een landbouw-enclave. Na de bebouwing van Elspeet wandelt u langs en over de Elspeetse Heide, door het uitgestrekte sfeervolle Leuvenumse Bos (met beekjes) via de Zwarte Boer (horeca) over landgoed Leuvenum naar het romantische landgoed Staverden. Wat zult u daar genieten van het prachtige kasteel, een watervalletje, het Waterrad en de kasteeltuin (met Orangerie en horeca). Over stille paden wandelt u, beekjes kruisend, door de bossen van landgoed Staverden naar en door de landbouw-enclave Kleine Kolonie (met prachtige oude Veluwse boerderijen). Na een paar asfaltwegjes, een heideveld en een schitterend bosrandpad kuiert u over een voormalig kerkepad weer naar de bushalte in Elspeet. Om u niet in de stille bossen te laten mislopen zijn de richtingveranderingen en paden/wegen daarin uitgebreid en gedetailleerd beschreven, de reden waarom deze route op twee pagina's staat.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Heel mooi

Jan Willem, 08-05-2017

Eens met mijn dochter. Heel mooie wandeling met een uitstekende routebeschrijving. Echt een aanrader voor een mooie lente-middag

Afwisseling

Marjolein Snippe, 08-05-2017

Mooie, afwisselende wandeling, uitstekende beschrijving. Ook toen we bij punt 4 een beekbrugje misten pakten we de route snel weer op. Genoten van een prachtig stuk divers Nederland!

Wandeling

Anja Mangnus, 11-04-2017

Een schitterende afwisselende wandeling. Complimenten voor de uitstekende routebeschrijving.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Hotel-restaurant De Zwarte Boer

Jhr. Dr. C.J. Sandbergweg 67

3852 PT Leuvenum

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info