Groene Wissel 303: Elspeet

Veluws Bont

Groene Wissel Elspeet
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  21 km

 • Startplaats:

  Elspeet

 • Startadres:

  bushalte Centrum, Elspeet
  Uddelerweg
  Elspeet

 • Coördinaten:

  52°17’21” N   5°47’17” E

Zin in een lekkere lange 'bonte' wandeling over de Veluwe? Dan is deze wandelroute, die u de vele facetten van de Veluwe laat zien, u op het lijf geschreven: stille bossen, uitgestrekte heidevelden, vele beekjes, romantische landgoederen, een prachtig kasteel en een landbouw-enclave. Na de bebouwing van Elspeet wandelt u langs en over de Elspeetse Heide, door het uitgestrekte sfeervolle Leuvenumse Bos (met beekjes) via de Zwarte Boer (horeca) over landgoed Leuvenum naar het romantische landgoed Staverden. Wat zult u daar genieten van het prachtige kasteel, een watervalletje, het Waterrad en de kasteeltuin (met Orangerie en horeca). Over stille paden wandelt u, beekjes kruisend, door de bossen van landgoed Staverden naar en door de landbouw-enclave Kleine Kolonie (met prachtige oude Veluwse boerderijen). Na een paar asfaltwegjes, een heideveld en een schitterend bosrandpad kuiert u over een voormalig kerkepad weer naar de bushalte in Elspeet.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt.

Reacties op deze wandeling

Mooie afwisselende tocht

Michiel Jansz, 21-03-2021

We hebben deze wandeling met veel plezier gelopen en genoten van de grote variëteit aan landschappen. We zijn de wandeling gestart bij restaurant De Zwarte Boer (punt 5) en zijn in Elspeet via de Merelweg en de Stakenbergweg doorgestoken om het drukkere gedeelte van het dorp te vermijden.

Mooie tocht

Julia, 10-01-2021

Zeer afwisselende wandeling met zowel heide als bos. Minimale hoeveelheid asfalt. Ook fraai dat je langs veel beekjes en kleine stroomversnellingen wandelt.

Mooie tocht!

Trinke Niesen, 28-09-2020

22 september deze tocht gelopen met de 4 (aangelijnde) honden. Erg mooie tocht, duidelijke route beschrijving, maar ondanks dat toch kleine stukjes fout gelopen (verkeerd gelezen). Met de wandelZapp makkelijke weg kunnen vervolgen. Mooie heide, bossen en kasteel Staverden. Nog 2 herten gespot tijdens de wandeling.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Hotel-restaurant De Zwarte Boer

Jhr. Dr. C.J. Sandbergweg 67

3852 PT Leuvenum

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info