Groene Wissel 106: Heerenveen

Oranjewoud

Groene Wissel Heerenveen
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  20 km

 • Startplaats:

  Heerenveen

 • Startadres:

  station Heerenveen
  Trambaan 13
  8441 BH Heerenveen

 • Coördinaten:

  52°57’39” N   5°54’59” E

Met deze wandeling maakt u uitgebreid kennis met het enorme, schitterende Landgoed Oranjewoud. In 1676 liet Albertine Agnes van Oranje, echtgenote van de Friese stadhouder Willem Frederik van Nassau, hier een zomerslot bouwen. Wie hier rondloopt begrijpt onmiddellijk waarom Oranjewoud al eeuwenlang een geliefd wandelgebied is: je wandelt er langs weilandjes, afgewisseld door bos, oude lanen met majestueuze beuken en eiken, parken en waterpartijen en een handvol indrukwekkend mooie landhuizen en boerderijen. Op de terugweg wandelt u door en langs een hypermoderne, architectonisch zeer interessante woonwijk en kunt u een bezoek brengen aan het befaamde Museum Belvédère. Daar geniet u van moderne en hedendaagse schilderkunst. In Mildam kunt u een bezoek brengen aan de Ecokathedraal.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Wandelverslag

Willem Wandelaar, 25-12-2018

Hierbij een verslag van mijn wandeling over deze mooie Groene Wissel. Over de blokkade op een weg in Heerenveen heb ik al een melding gemaakt. In het centrum van Heerenveen heb ik op de terugweg een iets andere route gelopen, zodat ik niet tweemaal hetzelfde traject hoefde te lopen. Zo kwam ik langs het mooie gemeentehuis van Heerenveen. https://willemswonderlijkewandelingen.com/2018/12/25/groene-wissel-106-heerenveen/

Reactie op Willem Wandelaar

Bart van der Schagt, 24-12-2018

WW, bedankt voor je tijdelijke omleiding!

Aanpassing

Willem Wandelaar, 24-12-2018

In Heerenveen kan de Engelmanstraat wegens bouwwerkzaamheden niet afgelopen worden. Suggestie: Engelmanstraat inlopen, rechtsaf Meineszstraat, linksaf Hebbesstraat, oversteken Coehoorn van Scheltingaweg, rechtdoor langs gebouw, oversteken Europalaan, route vervolgen door de Engelenstraat in te lopen.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info