Groene Wissel 107: Almelo 1

Landgoed Huize Almelo

Groene Wissel Almelo 1
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Almelo

 • Startadres:

  station Almelo
  Stationsplein 1
  7607 GD Almelo

 • Coördinaten:

  52°21’23” N   6°39’16” E

Al vrij vlot na het station wandelt u langs de oevers van de Almelose Aa en de Weezebeek de stad uit. Daarbij komt u onderweg langs de Stadsboerderij en wandelt door het prachtige Beeklustpark. Na nog een stuk beekgraspad gaat u door de bossen van Landgoed Huize Almelo, raakt de stadsrand nog een keer aan en wandelt dan door open weidelandschap, via een parkbos, Huize Almelo en het gezellige stadscentrum weer naar het station. Denk er aan: u wandelt een flink deel door en langs bebouwing.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt.

Reacties op deze wandeling

Een mooie afwisselende wandeling waarbij de beken, graspaden en bossen de cirkel rondom de textielstad Almelo complementeerden.

Henk Jsz ES, 02-12-2020

Zondag 31 maart 2019 liep ik de GW no 107 Almelo: Landgoed huize Almelo Vandaag is het een frisse dag maar wel droog, dus prima wandelweer. De route is uiterst nauwkeurig beschreven en er zijn geen twijfelmomenten. Wel is er in de loop der tijd wel eens een pad verdwenen, ...

Vernieuwde routetekst

Henk Jsz ES, 02-12-2020

Op 31 maart 2019 liep ik deze GW 107. Omdat de wandeling weinig reacties kende was ik nieuwsgierig om dit traject te gaan ontdekken. De onduidelijkheden heb ik toen beschreven en het gevolg was dat men deze Groene wissel enige tijd had laten vervallen. Nu met de vernieuwde tekst is ...

Reactie

M. hoppenbrouwer, 23-03-2011

Een aparte wandeling omdat je om Almelo loopt. Niet supermooi en vervelende stukken waar je onder de weg door moet. Het bos,beken en omgeving zijn nogal verwaarloosd. Hier en daar minder goed begaanbaar. Misschien later mooier.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info