Groene Wissel 663: Heukelum

Lingeland

Groene Wissel Heukelum
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  Heukelum

 • Startadres:

  bushalte Gragtdijk, Heukelum
  Gragtdijk 9
  4161 AB Heukelum

 • Coördinaten:

  51°52’24” N   5°4’48” E

Dit is geen rondwandeling: u wandelt vanaf een bushalte in Heukelum naar station Leerdam. Reist u met de auto, parkeer deze dan in de omgeving van station Leerdam en neem de bus naar het startpunt. U maakt een zeer afwisselende tocht door het prachtige, zeer gevarieerde landschap langs riviertje de Linge. Vooral in het voorjaar is het wandelen hier een waar genot: vele fruitbomen bloeien dan, en is dat niet het geval, dan wel de zeer welige flora aan de dijken en in de moerasbosjes waar u over plankenpaden doorheen kuiert. Onderweg steekt u middels een trekpont een zijarm van de Linge over. In de winter met ijs lukt dat natuurlijk niet, dan volgt u een alternatief, dat doet u ook met een hoge waterstand en na een zeer natte periode. U loopt voor ruim de helft over onverharde paden en wegen.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt.

Reacties op wandelingen

Reactie op Ria Kroon

Bart van der Schagt, 11-08-2019

De route was al aangepast op dat pontje: aan het begin van het pad staat dat het pontje tijdelijk uit de vaart is genomen. Misschien niet gezien? Of het bordje staat er niet meer... Je volgt dan het 'hoogwateralternatief', zoals in de routebeschrijving. Door- en teruglopen naar/van dat pontje is overigens geen straf: het is het mooiste deel van de route. Dus gewoon doen!

Geen busverbinding plus pondje buiten gebruik

Ria Kroon, 11-08-2019

Gisteren heb ik deze wandeling gedaan. het was een hele leuke wandeling, alleen er was in het weekend geen busverbinding naar Heukelum. We hebben van Leerdam naar heukelum gelopen over de dijk. Dit was heel goed te doen. Hier zou dus best een hele rondwandeling van gemaakt kunnen worden. Er komt dan 2 km bij. Het pongje is momenteel niet te gebruiken. Ik weet niet of deze nog in gebruik gaat komen, hierop zou de wandeling aangepast moeten worden. Gelukkig kwamen wij een moterbootje tegen, die ons met z'n allen naar de overkant heeft gebracht. Dit maakt de wandeling ook weer heel erg leuk en onverwachts.

Reactie op Ria

Bart van der Schagt, 09-08-2019

Het is nog handiger OVR-reisinfo te raadplegen. Het kan om de paar jaar veranderen!

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Eethuis De Kazerne

Voorstraat 89

4147 CB Asperen

Taveerne Kunstfort Asperen

Langendijk 60

4151 BR Acquoy

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info