Groene Wissel 663: Heukelum

Lingeland

Groene Wissel Heukelum
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  Heukelum

 • Startadres:

  bushalte Gragtdijk, Heukelum
  Gragtdijk 9
  4161 AB Heukelum

 • Coördinaten:

  51°52’24” N   5°4’48” E

Dit is geen rondwandeling: u wandelt vanaf een bushalte in Heukelum naar station Leerdam. Reist u met de auto, parkeer deze dan in de omgeving van station Leerdam en neem de bus naar het startpunt. U maakt een zeer afwisselende tocht door het prachtige, zeer gevarieerde landschap langs riviertje de Linge. Vooral in het voorjaar is het wandelen hier een waar genot: vele fruitbomen bloeien dan, en is dat niet het geval, dan wel de zeer welige flora aan de dijken en in de moerasbosjes waar u over plankenpaden doorheen kuiert. Onderweg steekt u middels een trekpont een zijarm van de Linge over. In de winter met ijs lukt dat natuurlijk niet, dan volgt u een alternatief, dat doet u ook met een hoge waterstand en na een zeer natte periode. U loopt voor ruim de helft over onverharde paden en wegen.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Prachtig als de fruitbomen bloeien

Frank van der Meer, 11-04-2019

Leuke, afwisselende wandeling die het beste tot z'n recht komt als de fruitbomen in bloei staan (april en mei). Het landschap langs het riviertje de Linge is prachtig en de flora tiert welig op de vele dijkjes waar je overheen wandelt. Heukelum is een idyllisch stadje dat de sfeer van vroeger eeuwen ademt. Foto's en verslagje bekijken? Ga naar Frankwandelt.nl/gwheukelum

Trekveer

Bart van der Schagt, 07-04-2019

Zoals je hieronder kunt lezen is in het begin van de route om veiligheidsredenen het trekveer (foto hiernaast) tijdelijk uit de vaart genomen. Volg bijna aan het einde van tekstblok 1 het 'hoogwateralternatief'. Je mist dan wel een heel mooi stukje moerasbos met uitbundige flora en plankenpaden. Dus is het de moeite waard toch naar dat pontje op en neer te lopen. En mocht het pontje weer kunnen varen, dan lees ik dat hier graag.

Veerpont

Willem Bever, 06-04-2019

Het traject vanaf (2) naar het veerpontje moet voorlopig vermeden worden, het veerpontje ligt al een tijd ondersteboven in het water. Als je heel goed kijkt hangt aan het begin van het plankenpad een waarschuwing dat de veerboot om 'veiligheidredenen' gesloten is. Kennelijk is hij omgekieperd toen er teveel mensen aan een kant stonden. En voor wie er liever een rondwandeling van maakt, zonder busrit, is het goed om te weten dat het gele pad op de kaart tussen Leerdam en Heukelum een prima wandelpad is.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Eethuis De Kazerne

Voorstraat 89

4147 CB Asperen

Taveerne Kunstfort Asperen

Langendijk 60

4151 BR Acquoy

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info