Groene Wissel 663: Heukelum

Lingeland

Groene Wissel Heukelum
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  Heukelum

 • Startadres:

  bushalte Gragtdijk, Heukelum
  Gragtdijk 9
  4161 AB Heukelum

 • Coördinaten:

  51°52’24” N   5°4’48” E

Dit is geen rondwandeling: u wandelt vanaf een bushalte in Heukelum naar station Leerdam. Reist u met de auto, parkeer deze dan in de omgeving van station Leerdam en neem de bus naar het startpunt. U maakt een zeer afwisselende tocht door het prachtige, zeer gevarieerde landschap langs riviertje de Linge. Vooral in het voorjaar is het wandelen hier een waar genot: vele fruitbomen bloeien dan, en is dat niet het geval, dan wel de zeer welige flora aan de dijken en in de moerasbosjes waar u over plankenpaden doorheen kuiert. Onderweg steekt u middels een trekpont een zijarm van de Linge over. In de winter met ijs lukt dat natuurlijk niet, dan volgt u een alternatief, dat doet u ook met een hoge waterstand en na een zeer natte periode. U loopt voor ruim de helft over onverharde paden en wegen.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Geen bus op zondag

Marian. Doorn, 16-02-2019

We hebben deze wandeling op zondag 3-2-19 gelopen. Het is een bijzonder mooie wandeling. Echter, in tegenstelling tot wat 09292 beweert, rijdt er op zondag geen bus van het station naar het startpunt (nou ja, 3 belbussen op de hele zondag, die je ook nog een uur van tevoren moet bellen). Wij waren met de auto, en die kun je heel goed parkeren op de Oude Zuiderlingedijk, aan de oostkant van het kruispunt met de N848. Vandaar loop je over de dijk naar het startpunt van de wandeling. Je maakt dan een rondwandeling en het extra stukje dijk is heel mooi.

Route en horeca

Henk van efferen, 21-05-2018

Een bijzonder mooie route waarbij de Linge steeds weer opduikt. Ondanks 15 km door de vele onverharde paden, soms met hoog gras en andere begroeiing best pittig, maar de moeite waard. Jammer was dat het café in Heukelum gesloten was (zaterdag 19 mei 2018 - 11:00 uur) , een dorpsbewoner maakte de opmerking 'hij gaat op als hij zin heeft'. Dus proviand en drinken meenemen en de route vooral wel lopen! Beste groet, Henk van Efferen

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Eethuis De Kazerne

Voorstraat 89

4147 CB Asperen

Taveerne Kunstfort Asperen

Langendijk 60

4151 BR Acquoy

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info