Groene Wissel 208: IJlst

Tsjerkepaed en Swalkpaed

Groene Wissel IJlst
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  IJlst

 • Startadres:

  station IJlst
  Zuidwesthoekweg
  8650 AA IJlst

 • Coördinaten:

  53°0’52” N   5°36’57” E

Na 500m drukke weg wandelt u over een rustige en niet onaantrekkelijke asfaltweg in een uurtje tijd naar Abbega: onderweg geniet u van het weidse Friese polderlandschap met schitterende boerderijen. Naast het terpkerkje van Abbega begint uw ruim twee kilometer lange tocht langs slootjes en dwars door weilanden over een historische kerkepad naar buurdorp Westhem. Onderweg wandelt u langs het kleine kerkje van Feytebuorren, de sleutel kunt u bij de ernaast wonende boer ophalen... Over de prachtige, hoge en rustige verharde Hissedijk gaat u op weg naar uw volgende weilandenavontuur, een 'Swalkpaed'; over kades langs vaarten en langs menig slootje wandelt u door de weilanden naar Oosthem. Langs het Oosthemmermeer en weer die drukke weg van 500m gaat u terug naar het station. Het spreekt voor zich dat u stevige wandelschoenen aantrekt. In de weilanden zijn honden uitdrukkelijk niet toegestaan, onderweg komt u langs een particuliere theetuin.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Reactie op Jelle de Jong

Bart van der Schagt, 05-05-2019

Theetuinen zijn doorgaans alleen maar in het zomerseizoen met mooi weer geopend...

Brug Abbegasterketting

Bart van der Schagt, 05-05-2019

Uit het Sneeker Nieuwsblad: ABBEGA - De Abbegaasterkettingbrug bij Abbega, over de Wymerts, is toe aan renovatie. De gemeente Súdwest-Fryslân heeft voor de omvangrijke klus 460.000 euro beschikbaar. De eerste werkzaamheden beginnen nog deze maand. De verwachting is dat het karwei in mei is afgerond.

Ijlst op 2 e paasdag 2019

Jelle de Jong, 04-05-2019

we waren net op tijd om deze wandeling te maken...??.. De brug bij het Abbegaster ketting word vernieuwd...????..dus je kunt er nu niet over, Ook de theetuin is er niet meer...?????...het is een zeer mooie wandeling.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info