Groene Wissel 149: Leerdam

Lingepracht

Groene Wissel Leerdam
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Leerdam

 • Startadres:

  station Leerdam
  Stationsweg 3
  4141 HB Leerdam

 • Coördinaten:

  51°53’40” N   5°5’30” E

Na de gezellige binnenstad van Leerdam wandelt u langs gemaal de Nieuwe Horn door de polders naar Acquoy. Vandaar wandelt u langs dit schilderachtige plaatsje met de scheve kerktoren, over de Linge- en Langendijk naar Asperen en wandelt over de Oude Zuiderlingedijk (een prachtige grasdijk om het Galgenwiel) via het haventje van Leerdam (met gezellige horeca) weer naar het station. Vanwege de vele fruitbomen en boomgaarden langs de Linge spreekt het voor zich dat deze wandeling in de bloesemperiode (april) extra mooi is. Deze wandeling gaat voor een groot deel over verharde paden en wegen.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Geweldig mooi

Erna Terpstra, 05-06-2017

Gisteren de Lingenpracht gelopen en het was echt prachtig. Wij hadden geen moeite om het tunneltje te vinden wel het hectometerpaaltje, want dit staat aan de overkant van de snel weg en wij lopen op de ventweg met hoge bosschage, bij het oversteek bordje van schoolkinderen daar is het tunneltje maar duidelijk te zien. Bij punt 3 bij huis nummer 10 links aan houden. Verder heel veel mooie plekjes en huisjes gezien zeker een aanrader

U vraagt, wij draaien...

Bart van der Schagt, 30-04-2017

Aan het verzoek van Hetty Baas-Koopman is voldaan!

Leerdam, lingepracht

Hetty Baas-Koopman, 29-04-2017

vandaag 14 km bij Leerdam gewandeld, route genaamd de Lingepracht. En een pracht, dat was het zeker! Wat een mooie omgeving en ook een heerlijke lunch genomen bij fort Asperen. De route was heel duidelijk beschreven maar als aanvulling bij punt 2 'na 400 mtr, bij hectometerpaaltje 5,0 via een tunneltje onder de weg (N327) doorgaan' zou het wel handig zijn als in de routebeschrijving komt te staan dat dit tunneltje aan de linkerkant van de ventweg ligt. Wij zijn dit tunneltje straal voorbij gelopen en nog een behoorlijk stuk rechtdoor gelopen, op een gegeven moment toch maar weer teruggelopen en dan loop je dus zo het tunneltje in omdat je van de tegenovergestelde kant komt aanlopen. Wellicht een tip voor de mensen die deze route nog gaan lopen.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info