Groene Wissel 149: Leerdam 1

Lingepracht

Groene Wissel Leerdam 1
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Leerdam

 • Startadres:

  station Leerdam
  Stationsweg 3
  4141 HB Leerdam

 • Coördinaten:

  51°53’40” N   5°5’30” E

Na de gezellige binnenstad van Leerdam wandelt u langs gemaal de Nieuwe Horn door de polders naar Acquoy. Vandaar wandelt u langs dit schilderachtige plaatsje met de scheve kerktoren, over de Linge- en Langendijk naar Asperen en wandelt u over de Oude Zuiderlingedijk (een prachtige grasdijk om het Galgenwiel) via het haventje van Leerdam (met gezellige horeca) weer naar het station. Vanwege de vele fruitbomen en boomgaarden langs de Linge spreekt het voor zich dat deze wandeling in de bloesemperiode (april) extra mooi is. Deze wandeling gaat voor een groot deel over verharde paden en wegen.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt.

Reacties op wandelingen

Prachtig, zeker de komende weken!

Dick van Voorthuizen, 09-04-2021

Een mooie en afwisselende route vanuit Leerdam langs de Linge. We hebben genoten van de sfeer in de rustige dorpen Acquoy en Asperen. Duidelijke routebeschrijving! Het eerste stuk vanuit Leerdam is druk. Maar daarna komt de rust over smalle dijkjes. Zeker de komende weken, als de appel- en perenbomen ook in bloei staan, geniet je nog meer van deze wandeling! Lees onze impressies op https://www.grijsopreis.nl/wandeling-langs-de-linge/

Langs Linge en mooie dorpjes

Gerda Hogeveen, 04-04-2021

Hele afwisselende route door mooie dorpjes als Acquoy en Asperen en langs de fraaie Linge. Duidelijke routebeschrijving. Sommige stukjes wat drukker met auto's en fietsen, anderen gedeeltes heel rustig. Hebben ervan genoten.

Lingepracht

Rob Pronk, 19-04-2019

De donderdag voor het Paasweekend deze mooie route gelopen. Het was prachtig weer wat het wandelen al een stuk prettiger maakt. Mooie omgeving en veel bloemenpracht tijdens het prille voorjaar. De route voert lang charmante stadjes en dorpen. Voldoende horeca, neem wat contant geld mee want bij bijvoorbeeld Gasterij-Tapperij Lingezicht gelegen aan de Lingedijk in Acquoy kun je niet pinnen (2019). Verder prima, goede koffie en een kleine lunchkaart. Vergeet niet om weer aangekomen in Leerdam de Glasblazerij te bezoeken. Hier kunt u een demonstratie glasblazen bijwonen en mooie glasobjecten bewonderen. Ook de horeca is hier prima. Samengevat, een mooie wandeling en de routebeschrijving is erg duidelijk.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Taveerne Kunstfort Asperen

Langendijk 60

4151 BR Acquoy

Eethuis De Kazerne

Voorstraat 89

4147 CB Asperen

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info