Groene Wissel 588: Lunteren 2

Pannenkoekroute De Goudsberg

Groene Wissel Lunteren 2
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  8 km

 • Startplaats:

  Lunteren

 • Startadres:

  station Lunteren
  Stationsstraat
  6741 DH Lunteren

 • Coördinaten:

  52°5’6” N   5°37’26” E

Al binnen een minuut of tien wandelt u door het romantische Luntersche Buurtbosch over prachtige bospaden en langs heideveldjes. Na de Lunterse Boer, de eerste horecastop van deze leuke en vooral afwisselende boswandeling, gaat u bergje op en bergje af op weg naar het middelpunt van Nederland: drie enorme zwerfkeien en een bank om een boom op een beboste berg. Na de afdaling bent u snel bij restaurant De Goudsberg. Ook al is het pannenkoekenassortiment daar niet al te groot, er zal vast wel wat lekkers voor u bij zitten. Nuttigt u die op het ruime terras, dan geniet u volop van het panoramische uitzicht op een deel van de Gelderse Vallei. Na een fietspad, een landweggetje en de gezellige winkelstraten van Lunteren kunt u het Museum Oud-Lunteren nog bezoeken, u komt er langs. Daarna stapt u weer snel in de trein.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt.

Reacties op wandelingen

Prachtige wandeling

Ria Kriste, 11-10-2020

Afgelopen vrijdag deze mooie route gelopen. Halverwege nummer 2 krijg je een steile helling. Ik wilde deze als 76 jarige ook proberen. Halverwege was terug gaan geen optie meer, dus dan maar doorlopen. Ik heb het gehaald, maar zou een volgende keer toch het netjes aangegeven alternatief nemen. Misschien een tip voor de op leeftijd zijnde wandelaar.

Reactie op Marinus Vandevelde

Bart van der Schagt, 09-04-2019

Marinus, bedankt voor je suggesties. Ik ga ermee aan de slag!

Suggesties

Marinus Vandevelde, 09-04-2019

Deze schitterende route (gelopen op 9-4-2019) zou eigenlijk wel weer een update nodig hebben van de beste wandelroutemaker van Nederland e.o. Enkele suggesties: Onder 1: De slagboom bij de grote beuk RA is nu een hek Onder 2: De witte pijltjes-route lijkt inderdaad (op diverse punten) niet meer helemaal van toepassing; kennelijk is de route veranderd of zijn de paaltjes verdwenen. Naar het Middelpunt ligt nu een stalen trap, dat een alternatief kan zijn voor de steile helling. Het Middelpunt ziet er met de stalen ring ook wel wat anders uit als de foto met de zonnewende-zwerfkei op de foto bij de route beschrijving. De nieuwe stalen informatie-kijkers die je langs de route tegenkomt, zijn een aanwinst. De hoofdtoegang van restaurant De Goudsberg was vandaag helaas dicht, anders hadden we graag een kijkje genomen bij het kersverse rijksmonument 'de Muur van Mussert' (vandaag nog in het nieuws bij Trouw; grondwet op de Muur) 3. Parallel aan een fors deel van het fietspad loopt een vrij breed pad, mogelijk een beter alternatief dan het drukke, smalle fietspad. Alternatief voor een deel van landweg (= stoffige zandweg) zou een iets eerdere afslag RA op het klompenpad kunnen zijn dat naar de landweg toeloopt.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Hotel-restaurant De Lunterse Boer

Boslaan 87

6741 KD Lunteren

Restaurant De Goudsberg

Hessenweg 85

6741 JP Lunteren

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info