Groene Wissel 64: Vlissingen

Boulevard, strand en akkerland

Groene Wissel Vlissingen
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  20 km

 • Startplaats:

  Vlissingen

 • Startadres:

  station Vlissingen
  Stationsplein 3
  4382 NN Vlissingen

 • Coördinaten:

  51°26’36” N   3°35’42” E

Vanaf het station wandelt u over de zeesluizen en de deltadijk naar de haven en de binnenstad. Na de gezellige boulevard en het Nollenbos met zijn vele plassen, een paar kilometer over het strand. Over een hoog duinpad gaand geniet u van het grandioze uitzicht over Walcheren en de Westerschelde. Daarna gaat de wandeling over schelpenpaden, landwegen en rustige asfaltwegjes door het uitgestrekte Zeeuwse akkerland naar de stadsrand en vandaar over de dijk langs het Kanaal-door-Walcheren naar het station. Deze Groene Wissel-wandeling volgt voor een deel de oude NS-wandeling Kaapduinen.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Mooi en saai

Wim van den Broek, 19-03-2016

Vlissingen strand, Dishoek enz.Tot de straat Verbrande Hof, net voorbij Dishoek is het een mooie tocht. Daarna behoorlijk saai, zeker door de km,ers langs de wegen met veel verkeer. Misschien vanuit Dishoek mooier via de voet van de duinen!?

Reactie op Wil en André

Bart van der Schagt, 12-06-2015

Na het strand volg je (na de kiosk) nog een paar meter het rechterbochtje van het pad waar je op loopt en gaat dan gelijk schuin LA naar beneden. Iets anders kan ik er niet van maken, RA kan daar niet eens. Misschien ben je iets te ver doorgelopen. Mocht de situatie daar veranderd zijn dan hoor ik dat graag hier. De naam van de strandtent heb ik aangepast. Bij de weg is het de bedoeling deze gelijk naar rechts over te steken (bij die T-kruising is geen voetgangersoversteekplaats), en dan klopt de routebeschrijving exact. Van 3 'fouten' blijft er dus 1 over: een strandtent met een andere naam. Bedankt voor het melden.

Afwisselende route

Wil en André, 12-06-2015

11 juni 2015 deze route gewandeld. Mooie afwisselende route. Alleen laatste deel langs drukke weg en niet mooi. Drie fouten in de beschrijving waren storend: 1. bij punt 2: Na dat strand .....gelijk schuin LA naar beneden. Dit moet RA zijn. 2. bij punt 3: Na bijna 2 km, bij (het 3e) paviljoen De Zilvermeeuw. Dit moet zijn De Vloed. (De Zilvermeeuw staat daar niet meer). 3. bij punt 4: ....Bij de weg deze rechts gaand oversteken en aan de overkant (op het fietspad LA. Bij de grote T-kruising RA en) na 20m, bij het bordje..... Het deel tussen haakjes moet vervallen, anders klopt het niet.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info