NS-wandeling Amsterdam

Westerborkpad, van Amsterdam Centraal naar Amsterdam Muiderpoort

NS-wandeling Amsterdam
 • Bron:

  NS-wandelingen

 • Afstand:

  11 km

 • Startplaats:

  Amsterdam

 • Startadres:

  station Amsterdam
  Stationsplein 15
  1012 AA Amsterdam

 • Coördinaten:

  52°22’47” N   4°54’0” E

Een leuke stadswandeling door onder andere het centrum van Amsterdam. De route gaat langs beroemde grachten: Prinsen-, Heren- en Keizersgracht en over bekende pleinen zoals Rembrandt- en Waterlooplein. Maar ook door de 9 straatjes met authentieke winkeltjes, langs Westerkerk en Stopera. Maar op deze route kunt u meer 'beleven'. U volgt het Westerborkpad en daarmee het spoor van vele Joden die van de Hollandsche Schouwburg via station Amsterdam Muiderpoort naar kamp Westerbork zijn vervoerd. Onderweg dus ook veel Joodse geschiedenis: het Anne Frank Huis, Joods Historisch Museum, Spiegelmonument ontworpen door Jan Wolkers en de Hollandsche Schouwburg.

Reacties op wandelingen

Route

Renne Rus, 15-01-2018

Hele mooie en goed beschreven route.

Mooi!

Alyssa Vrolijk, 17-02-2016

Ik heb deze route vorig jaar in september bewandeld. Hij is echt heel mooi en ik vind de kaartjes van jullie ook geweldig, lekker duidelijk en leuk gedaan!

Westerborkpad : een wandeling in het spoor van de Jodenvervolging

Annemarieke Verheij, 20-07-2013

Deze NS-wandeling is de Proloog van het feitelijke Westerborkpad, een in 2012 ontwikkelde Lange Afstandswandeling van de Hollandsche Schouwburg in Amsterdam naar Kamp Westerbork (340 km). Ik ben nu halverwege de route en ben zeer onder de indruk. Heb heel veel gezien en bijgeleerd over deze zwarte bladzijden uit de geschiedenisboeken. Informatie over deze thema-wandeling is te vinden op www.westerborkpad.nl. Een fotoverslag van de door mij afgelegde etappes zijn te vinden op : http://www.verheijfotografie.nl/index.php/op-pad/westerborkpad/.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info