Shoptocht Den Bosch

Stadswandeling met hoog winkel- en horecagehalte

Versiedatum: 24-11-2016

PensmarktFonteinstraat KolperstraatUilenburg met BinnendiezeMarktBarbaraplaatsBossche BolSint JanskathedraalKorenbrugstraatCasinotuin
6 KM
Bron:

Reis je fit

Start:

station 's-Hertogenbosch, Den Bosch

Details

Voordat je in Den Bosch aan het shoppen gaat, wandel je eerst door een wat rustiger deel van de stad. Je komt daarmee door en langs smalle straatjes met super gezellige horeca en ziet onderweg regelmatig de Binnendieze, dat is een zijriviertje van de Dommel die deels onder de stad doorstroomt. Langs de Dommel lopend kom je langs Mariënburg, een voormalig klooster waar je ook de kloostertuin van te zien krijgt. Daarna kuier je aan de stadsrand over de stadswal waar vanaf je geniet van het spectaculaire uitzicht over het befaamde natuurgebied Het Bossche Broek. Aan een rondje om de kerk zal het niet ontbreken, dat is in deze stad de imposante Sint-Janskathedraal, je kunt deze binnen bezichtigen. Hierna volgen niet alleen de grote winkelstraten maar ook menig smal winkelstraatje met daarin ludieke zaakjes waar je leuke aankopen kunt doen. Na de Markt en een wat modern winkeldeel komt er weer een rustpunt in de route: het prachtige groene hof de Barbaraplaats. Langs wereldberoemde Bossche Bollen bakker Jan de Groot loop je op je gemak weer naar het station.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. De versiedatum vind je bovenaan de routebeschrijving.

Wandelen met je smartphone!

Deze wandeling is ook
beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Recente reacties

Geen reacties bij deze wandeling in de afgelopen 3 maanden.

In de buurt

Toon in de buurt

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info