Trage Tocht Amsterdam RAI (stadse tochten)

Amsterdamse Bos, Heemparken Amstelveen en Amstelpark

Trage Tocht Amsterdam RAI (stadse tochten)
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  17 km

 • Startplaats:

  Amsterdam-Zuid

 • Startadres:

  Station Amsterdam RAI
  Europaboulevard 10
  1083 AD Amsterdam

 • Coördinaten:

  52°20’12” N   4°53’26” E

Een mooie ronde vanaf station RAI door het groen van Amsterdam Zuid en Amstelveen. We wandelen langs groenblauwe linten als het Zuider Amstelkanaal en de Kalfjeslaan in het Loopveld. Deze linten verbinden de groene buffers van de stad. We lopen na de RAI gelijk het Beatrixpark in. Het pad langs het Amstelkanaal komt voorbij de Rietveld Academie uit bij het majestueuze Olympisch Stadion. Dan volgen we de bielzen van de Museumspoorlijn richting Het Amsterdamse Bos. We nemen hier niet de kortste weg, maar pikken het ommetje langs de fraaie Bosbaansluis even mee. Je kunt goed zien hoe diep de Bosbaan hier ligt. Samen met de roeiers wandelen we naar de finish. Via het Dachaumonument steken we het bos door naar de voormalige drafbaan. Hoogtepunt van de wandeling is beslist de passage door de Amstelveense heemparken. Het Jac. P. Thijssepark en De Braak zijn vooral in het voorjaar van grote schoonheid. Opnieuw steken we het museumspoor over en dan houden we de langgerekte plantsoenen door Amstelveen aan. Het pad langs de Kalfjeslaan wordt steeds verrassender, met eerst het Voormalig Arboretum en dan een echte grasdijk. Na een pauze aan de Amstel zoeken we het Amstelpark op. Je proeft hier de sfeer van de Floriade in 1972. Via de Belgische Kloostertuin, het Tekenkabinet en het pad langs de speeltuin sluiten we deze Amsterdamse groene gang af.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Prachtige tocht

Yolanda, 30-08-2019

Vandaag genoten van deze schitterende tocht. we begonnen bij punt 6, heempark, en dat is aan te raden. Zo kun je zowel aan het begin als aan het eind genieten van een geweldig park. Nu vast op zijn mooist. Wat een verschillende soorten planten zie je daar, geweldig!! Nog nooit zoiets gezien. Daarna een prachtig stuk langs het water met hoog riet en lisdoddes. De hele tocht is de moeite waard. Ook nog voldoende horeca langs de route, wat wil een mens nog meer?

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info