Trage Tocht Asperen

Fort Asperen, Diefdijklinie en Lingedijken

Trage Tocht Asperen
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Asperen

 • Startadres:

  Fort Asperen
  Langendijk 60
  4151 BR Acquoy

 • Coördinaten:

  51°52’38” N   5°7’14” E

We maken een mooie wandeling in het Betuwse rivierenlandschap van de Linge. Fort Asperen is een bijzondere plek om deze route te starten. Het fort is onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en was bedoeld om de Linge en de inundatiesluizen te beschermen. In de zomer zijn er horeca en kunstexposities. We wandelen ten zuiden van de Nieuwe Zuiderlingedijk over spannende paadjes door ruig, moerassig terrein en over grasdijkjes langs plassen. Langs de dijk zien we betonnen groepsschuilplaatsen en sluisjes. Via de lange, verharde maar verkeersvrije Tiendweg komen we in de buurt van de Linge. De route vervolgt door de Koornwaard, een ruig natuurgebied tussen de Linge en een grote plas. Halverwege zetten we onszelf over met het trekpontje. Verderop volgen we de Appeldijk richting Heukelum. We wandelen een poosje pal langs de Linge. Heel fraai is de bomendijk langs de Hoenwaard en kasteel Meckenburg. Volgt een wat drukker stukje met zicht op de rand van Leerdam aan de overkant van de Linge. Op het laatste deel lopen we langs het Galgenwiel over de dijk Asperen binnen. We doorkruisen de straatjes van het stadje en flaneren nog een laatste keer langs de Linge.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt.

Reacties op wandelingen

Leuk, leuk, leuk!

B van Veen, 23-07-2020

Net deze route gewandeld en hoe vaak ik wel niet tegen mezelf heb gezegd: 'Leuk!'Zeer mooi, afwisselend en rustgevend. Van de Linge en de schattige en mooie huisjes, paadjes en meertjes er omheen tot de weilanden waar je tussen de schapen heen banjert; het was echt genieten!

Reactie op An

Rob Wolfs, 23-05-2020

Beste An, dit is al eerder voorgekomen. Tijdelijk wordt dan een deel van de dijk waar schapen grazen afgesloten voor honden. In dat geval zul je met behulp van de kaart zelf een alternatief moeyen zoeken.

Hond

An Borretje, 23-05-2020

Mooi route, zelfs op Hemelvaart niet al te druk. Wel wat diffuus over de toegang voor de hond. Direct bij het 1e graspad waar schapen stonden, staat dat honden niet toegestaan zijn. Verderop was honden niet toegestaan soms doorgestreept op het bord. Lijkt me goed om de route na te lopen met het oog hierop.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Wandelen door oneindig laagland

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Wandelen door oneindig laagland

Horeca

Taveerne Kunstfort Asperen

Langendijk 60

4151 BR Acquoy

Eethuis De Kazerne

Voorstraat 89

4147 CB Asperen

Restaurant 't Veerhuys

Kerkstraat 93

4141 AV Leerdam

Linge Loods Paradijs

Oude Zuiderlingedijk 4b

4147 BP Asperen

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info