Trage Tocht Doorn

Landgoederen en Kromme Rijn

Trage Tocht Doorn
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  20 km

 • Startplaats:

  Doorn

 • Startadres:

  Huis Doorn
  Langbroekerweg 10
  3941 MT Doorn

 • Coördinaten:

  52°1’56” N   5°20’28” E

We maken een mooie wandeling op de rand van de Utrechtse Heuvelrug via het landgoederenlandschap van het Langbroekerweteringgebied naar de Kromme Rijn. Thema van deze route: lange lijnen in het landschap. Huis Doorn is een goed uitgangspunt en voor de liefhebber voor of na de wandeling een bezoek waard. We lopen al snel over landgoed Moersbergen met een afwisseling van bos, bomenlanen en graslanden. We passeren woningen die bij het landgoed horen en we werpen even een blik op het kasteel in de verte. De route vervolgt over het smalle, langgerekte landgoed Leeuwenburg naar het kasteel dat aan de Langbroekerwetering ligt. We lopen even langs de Langbroekerdijk en over fraaie bomenlanen van landgoed Hardenbroek naar het neoclassicistische kasteel. Dan komen we in een meer open landschap. De wandeling leidt ons over een smal wandelpaadje langs de Kromme Rijn met zicht op de fruitboomgaarden en boerenland. In Cothen wacht horeca en een leuk ommetje over landgoed Rhijnestein. Op het laatste deel van de tocht lopen we kilometerslang over prachtige wandelpaden van landgoed Sandenburg met hakhoutbosjes, langgerekte weilandpercelen en rijen knotwilgen. In mei 2018 is de brug aan het eind van de Leeuwenburgerlaan afgesloten in verband met werkzaamheden. Volg tot begin juni de alternatieve route: op de Gooyerdijk voor de toegang tot landgoed Leeuwenburg rechtsaf. Neem het eerste pad linksaf, dit is net voorbij een bosje aan je linkerhand. Dit pad aan de rand van een weide volgen tot het eind en op de Langbroekerdijk linksaf. Zie het detailkaartje, onder het overzichtskaartje.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Mooie gevarieerde wandeling

Barend, 20-09-2018

Vanmiddag deze wandeling gelopen vanuit Wijk bij Duurstede. Dank aan Rob Wolfs voor de juiste en volledige beschrijving van de route. Een mooie en gevarieerde wandeling, zeker de route bij Sandenburg. Leeuwenburg en Hardenbroek.

Gewelding

Ingrid van Hulst, 05-08-2018

Wij hebben vandaag de tocht gelopen. Geparkeerd in het centrum bij Doorn onder het cultuurhuis (hier loop je langs met de route) het was gratis parkeren en nog heerlijk koel in de auto ook toen we terug kwamen. Bijzonder mooie tocht en hele goede omschrijvingen. Wat erg mooi was dat op de heft van de tocht in Cothen even kon stoppen voor een hapje en een drankje. Wij hebben deze tocht van 22 km in 4.15 uur gelopen. Een echte aanrader!

Schiiterende wandeling

Jan Tukker, 11-06-2018

Gisteren deze wandeling gemaakt, inclusief een eigen uitbreiding via de Kaapse Bossen. Een prima beschrijving, inclusief de omleiding vanwege de afgesloten brug. Ook wij hadden onze bedenkingen over de relatief korte parkeertijd tegenover Huis Doorn, maar we hebben, net buiten de parkeerzone, een prima en gratis parkeerterrein gevonden aan de Van Bennekomweg.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info