Trage Tocht Doorwerthse Waarden

Tijdelijk geslotenIn verband met werkzaamheden aan de Nederrijnbrug is het pad onder de brug voorlopig verboden toegang. De werkzaamheden kunnen tot het voorjaar 2020 duren. Zodra we weten dat de werkzaamheden zijn afgerond, zullen we de route weer openstellen.

Doorwerthse Waarden, Boersberg en landgoed Duno

Trage Tocht Doorwerthse Waarden
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  10 km

 • Startplaats:

  Doorwerth

 • Startadres:

  kasteel Doorwerth
  Fonteinallee 2
  6865 ND Doorwerth

 • Coördinaten:

  51°58’0” N   5°47’20” E

We maken een fraaie, grotendeels onverharde, wandeling rondom kasteel Doorwerth door de uiterwaarden langs de Nederrijn en over de heuvels van de stuwwal. Mooi te combineren met een bezoek aan het kasteel of een van de musea in het kasteel. We lopen over een slingerende bomendijk en een bijzonder klinkerpaadje tussen de graslanden in de richting van de rivier. Nu het project Ruimte voor de Rivier is afgerond, mogen we heerlijk struinen langs de Nederrijn. De uiterwaarden zijn breed. In de verte zien we steenfabriek en snelweg. Het is lichtelijk bizar om onder de snelweg door te lopen. Op de Boersberg wandelen we eerst door een beukenbos. Verderop is het ook steeds flink klimmen en dalen, afwisselend door bos en langs open velden. We komen bij de Italiaanse Weg en vervolgen onze route over landgoed Duno langs de steilrand, parallel aan de Fonteinallee. Onderweg passeren we diverse vijvers en een gerestaureerde cascade. We verlaten de stuwwal en keren terug naar de Doorwerthse Waarden. Bij het imposante stuwcomplex Driel volgen we een lage grasdijk langs de rivier, tevens onderdeel van een klompenpad. Hier is het genieten van de weidse vergezichten over de uiterwaarden en de beboste stuwwal aan de andere kant. Op het laatste deel van de route koersen we over graspaden langs een hoge heg en een grote plas weer af op het kasteel.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Werkzaamheden Nederrijnbrug

Wandelen in Gelderland, 10-10-2019

Vandaag hebben wij deze mooie afwisselend tocht gelopen. Echter er vindt onderhoud aan de onderkant van de Nederrijnbrug plaats. Wij zijn er langs gelopen, maar kregen te horen dat we er eigenlijk niet mochten komen.

Mooie tocht

Wim Coenraad, 04-08-2019

Met veel plezier gelopen. Mijd deze tocht tussen 5 en 9 augustus 2019. Stuiken route niet toegankelijk wegens kampioenschap handboogschieten.

Lekker afwisselend

Jan Willem Rotteveel, 15-06-2019

Een zeer afwisselende 10 km door verschillende soorten groen en door de afwisseling van vlak en dan weer klimmen/dalen. En de hoge (en vandaag natte) begroeiing in de uiterwaarden maakte dat de tocht ook daadwerkelijk een heerlijk trage tocht is. En leuk om zo dicht bij de sluis van Driel en bij de Rijn te lopen.

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Kasteelcafé De Zalmen

Fonteinallee 2 A

6865 ND Doorwerth

Kasteelcafé De Zalmen

Fonteinallee 2A

6865 ND Doorwerth

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info