Trage Tocht Rheden

Herikhuizerveld, Posbank en landgoed Heuven

Trage Tocht Rheden
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  13 km

 • Startplaats:

  Rheden

 • Startadres:

  station Rheden
  Dr. Langemeierweg 16
  6991 EV Rheden

 • Coördinaten:

  52°0’35” N   6°1’52” E

We maken een mooie wandeling over bergen en dalen in het Nationaal Park Veluwezoom: een échte kuitenbijter. De Veluwezoom is eigendom van Natuurmonumenten en met een omvang van 5100 hectare een van de grootste aaneengesloten natuurgebieden in Nederland. In 1911 deed Natuurmonumenten hier de eerste aankoop van landgoed Hagenau en in 1930 werd Veluwezoom het eerste Nederlandse Nationaal Park. We vinden uitgestrekte licht heuvelachtige bossen met fraaie bomenlanen en heidevelden, restanten stuifzand en landgoederen. We wandelen op deze tocht om het sterk glooiende Herikhuizerveld heen naar de Posbank, een druk bezocht punt met op bijna 90 meter hoogte prachtige vergezichten over het uitgestrekte heideveld en het IJsseldal. Het Paviljoen is in ecostijl gebouwd. Op het tweede deel van de wandeling lopen we even langs het beekdal van de Beekhuizense beek om daarna weer flink te stijgen naar de Kamerdalse Berg. Op het laatste deel van de route komen we op landgoed Heuven langs het fraaie Koetshuis en het fraaie bezoekerscentrum De Heurne.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Ook zonder heidebloei: superwandeling

Frank van der Meer, 04-09-2020

Wat een heerlijke tocht! Je wandelt door het mooiste heidegebied van Nederland: het Herikhuizerveld ? in de volksmond beter bekend als 'De Posbank'. De uitzichten zijn om van te watertanden, vooral als de heide bloeit. Maar deze Trage Tocht biedt meer. Je komt door oeroude bossen, meandert mee met de Beekhuizense beek en trekt door landgoed Heuven. Krijgt een plaatsje in mijn eregalerij met topwandelingen! Foto's en verslagje bekijken? Ga naar Frankwandelt.nl/traagrheden

Mooiste heide van Nederland

Tika, 02-09-2020

Wat was het vandaag weer genieten tijdens deze prachtige en afwisselende wandeling. Tussen 3 en 4 was het af en toe goed zoeken naar het juiste paadje, en bij de horeca stikte het van de wespen. Maar deze heide bij de Posbank blijft toch, door het sterk glooiende karakter, de mooiste van Nederland. Topdag gehad!

Wandelen

Herman Hartsink, 29-08-2020

Deze op 27-8-2020 gewandeld en zowel de beschrijving als de GPX route gevolgd en dat gin uitstekend op een puntje na Bij punt 4 als je over de parkeerplaats voor de asvaltweg linksaf gaat, ga je ook eerst door een hekje en dan pas het pad helemaal volgen tot aan het volgende hekje Een prachtige wandeling over de Posbank met geweldig gekleurde heide, een echte aanrader

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Brasserie Veluwezoom

Heuvenseweg 5

6991 JE Rheden

Pannenkoekhuis Strijland

Groenestraat 1

6991 GA Rheden

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info