Achterhoekse Wandelingen

Achterhoekse Wandelingen
veertien dagwandelingen

auteurGerard Wubbels en Henk Meinen
uitgeverijKoninklijke BDU uitgevers BV
ISBN9789087880187

Achterhoekse Wandelingen biedt de wandelaar een kleine 350 kilometerwandelplezier. De routes zijn zorgvuldig geselecteerd ennauwkeurig uitgezet in veertien verschillende dagetappes die inlengte variŽren van twintig tot dertig kilometer. Al deze wandelingenzijn daarmee - ook voor de minder geoefende wandelaar - ineen dag te lopen. Elke etappe begint en eindigt op dezelfde plek.

De etappes zijn verdeeld over het gehele gebied en laten zienwat de Achterhoek te bieden heeft: bossen, heidevelden, beken,plassen, akkers, weilanden, boerenerven en kastelen. De routesvoeren onder meer door pittoreske kerkdorpjes in de stroomgebiedenvan Berkel, Regniet en Gelderse- en Oude Ijssel; de oudeHanzestad Zutphen; de uitgestrekte bosgebieden van het Montferland;de landgoederen Wierse, 't Walfort, Landfort, Hackforten Weldam en de kastelen Ruurlo, Wasserburg, 't WaliŽn en Slangenburg.

Topografische kaartjes in kleur vergezellen de routebeschrijvingenevenals de sfeervolle kleurenfoto's. Mede daarom biedtdeze gids, in zakformaat, een uitstekende manier om dit schitterendegebied te ontdekken!

De auteurs Gerard Wubbels en Henk Meinen zijn geboren en getogenAchterhoekers. Op vele wandelingen lieten zij hun voetsporenachter in de Achterhoekse grond. Altijd op zoek naarbijzondere plekjes en geen genoegen nemend met het meestgangbare. Zij zijn ook de makers en bedenkers van de lange afstandwandelingen AchterhoekPad, (Oude) IJssel-Rijnpad, HeerlijkheidsPad.

ISBN 978-90-8788-018-7. 144 pagina's fullcolour.

Koninklijke BDU uitgevers BV Barneveld.

Deel deze pagina

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info