Kromme Rijnpad

Kromme Rijnpad
Het Kromme Rijnpad verbindt de centra van Utrecht en Wijk bij Duurstede voor de wandelaar. Het 29 km lange wandelpad volgt voor een groot deel het voormalige jaagpad langs de Kromme Rijn. Tussen Utrecht en Odijk was dit pad nog aanwezig en druk in gebruik, maar het gedeelte tot Wijk bij Duurstede was in de loop der jaren verdwenen.

Behalve een prachtig wandelpad is de Kromme Rijn ook een groot aantal meters natuurvriendelijke oevers rijker. Die oevers zorgen voor een betere waterkwaliteit en leefruimte voor plant en dier. Pad en oevers zijn tegelijkertijd aangelegd. Totaal is langs de gehele lengte van de Kromme Rijn zo'n zeven km natuurvriendelijke oever gerealiseerd.

Bewegwijzering en routeinformatie
Het wandelpad is over de gehele lengte in twee richtingen bewegwijzerd en wordt beschreven in een routegids. Op twee plaatsen, in Wijk bij Duurstede en in Utrecht (Amelisweerd), zijn grote informatiepanelen geplaatst die een overzicht geven van de gehele route. Op zeven plekken zijn kleine panelen geplaatst.

De gids is verkrijgbaar bij de provincie Utrecht, via inkoop@provincie-utrecht.nl, en bij de VVV's in Utrecht en Wijk bij Duurstede.

bron: Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden

Deel deze pagina

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info