Wandelen met kinderen

Je hebt zelf veel gewandeld, met vrienden, met je partner en dan zijn er de kinderen. Je bent de eerste jaren druk met de kinderen maar na verloop van tijd trekt het wandelen toch weer. Je besluit om met de kinderen op stap te gaan en merkt dat de kinderen het na een uurtje weer gezien hebben. Zo wordt voor vele wandelaars hun favoriete hobby op een laag pitje gezet terwijl dat helemaal niet nodig is. Op deze pagina wandelingen voor en met kinderen, wandeltips en wandelvakanties met kinderen.

Tips voor wandelen met kinderen

Tips voor wandelen met kinderen

Maak het wandelen met kinderen tot een nieuw wandelplezier. Ontdek samen met de kinderen. Met de volgende tips wordt het wandelen niet alleen een plezier voor de kinderen, maar ook voor jezelf.

Lees meer

Pannenkoekwandelingen

Pannenkoekwandelingen

Pannenkoekwandelingen zijn wandelroutes van rond de 10 km. Halverwege of aan het einde kom je langs een restaurant met een rijk assortiment aan pannenkoeken. Deze wandelingen zijn ook uitermate geschikt om met kinderen van rond de 10 jaar (of ouder) te lopen.

Lees meer

Bier en Appelsap wandelboek

Bier en Appelsap wandelboek

In het Bier en Appelsap Wandelboek vind je leuke plekken voor een wandeling met je kids. Lekker de natuur in voor een speurtocht, een hapje en een drankje en misschien ook wel een speeltuin! In dit handzame boek staan meer dan 30 locaties in de regio Utrecht, Utrechtse Heuvelrug en het Gooi.

Lees meer

Boeiende omgeving

Kinderen zijn geen kilometervreters - geen Pieterpadlopers - maar kunnen oprecht genieten van het buiten zijn en wandelen in de natuur. Maak het leuk voor ze dan groeit de afstand met de kinderen mee. Kies een afwisselende omgeving waar kinderen veel kunnen ontdekken: vlinders, insecten en bloemetjes. Bij een wandelroute langs watervalletjes, beekjes of riviertjes raken kinderen helemaal niet uitgekeken. Afgezien van de vele insecten die er vaak zijn, kunnen ze er pootje baden, spelen en dammetjes bouwen.

Actieve vakanties met kinderen

Er zijn in Nederland verschillende aanbieders voor meerdaagse (kinder)wandeltochten. Op trektocht met een ezel, een georganiseerde wandelvakantie voor het gezin, groepsreizen voor gezinnen en wandelvakanties speciaal voor éénoudergezinnen.

Wandelen met een ezel

Wandelen met een ezel is helemaal te gek voor kinderen én hun ouders. Door bossen en weiden, over bergen en ongebaande paden. Kinderen vanaf 5 jaar lopen zonder problemen kilometers achter elkaar met hun maatje. Beetje moe? Dan zet je het kind op de ezel! Ouders genieten van het prachtige landschap en van een heerlijke wandeltocht. Lees meer hierover bij Ezeltjetrekje.

5x herfstactiviteiten voor kinderen

Klinkt herfstparfum maken of regen vangen je gek in de oren? Er zijn veel leuke herfstactiviteiten die je samen met kinderen in de natuur kunt doen. Deze buitentips doe je makkelijk op school, op de BSO of thuis.

Lees meer ...

Bergwandelen, reizen met kinderen, actieve vakanties

Als het wandelen met kinderen bevalt, zal het zich zeker niet beperken tot dagwandelingen of meerdaagse tochten in Nederland. Daarom geven we hier tenslotte een aantal links met informatie over reizen met kinderen, bergwandelen met kinderen en actieve vakanties met kinderen.

Bolderkarren

Bolderkarren

Wandelen met kinderen vergt aanpassingsvermogen maar kan voor ouders en kinderen een hele leuke en ontspannen bezigheid zijn. Om met jongere kinderen op stap te kunnen gaan zijn er goede bolderkarren te koop en op een enkele locatie ook te huur. Links over bolderkarren Bolderkar-shop Praktikar opvouwbare wandelwagens de Rambler bolderkarren Tweedehands bolderkarren op Marktplaats

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info