Friese Woudenpad

Friese Woudenpad
Kuierje troch Fryske Wâlden
Lengte: 147

Bestel deze wandelgids

Het Friese Lange-Afstand-Wandelpad (LAW) tussen Lauwersoog en Steenwijk heeft een nieuwe naam én een nieuwe gids. Vanaf vandaag heet het pad niet langer Zevenwoudenpad, maar Friese Woudenpad. Deze 147 km lange route koppelt de Nationale Parken Lauwersmeer, Friese Wouden, Drents-Friese Wold en de Weerribben aan elkaar en is daarmee volgens de makers een van de mooiste LAW’s in Nederland.

86 km extra route
Naast de hoofdroute van 147 km zijn in de vernieuwde gids maar liefst drie varianten opgenomen, wat resulteert in 86 km extra route. Ten noorden van Steenwijk is het Friese Woudenpad (LAW 1-1) uitgebreid met een aparte ‘Domela-variant’, vernoemd naar de socialistische voorman Ferdinand Domela Nieuwenhuis. Ook nieuw is de variant Dokkum-Holwerd waardoor het pad in Holwerd nu aansluit op het Friese Kustpad (LAW 5-4). Halverwege de route kunnen wandelaars kiezen voor de ‘natuurvariant’ Duurswouderheide door het grootste heidegebied van Friesland. Het Friese Woudenpad is op een aantal plaatsen verbeterd en loopt nu onder meer over boerenland.

Afwisselend landschap
Wandelaars zullen verrast zijn door de grote afwisseling in het Friese landschap. Het pad start in het open Friese zeekleigebied. Na het historische stadje Dokkum volgen de Dokkumer Wâlden, een uniek ‘slagenlandschap’ met smalle langgerekte kavels en elzenhagen. Ten zuiden van Drachten beginnen de eigenlijke Wâlden: zandruggen waartussen mooie riviertjes als het Koningsdiep, de Tjonger en de Linde stromen. Op het laatste stuk naar Steenwijk maakt de wandelaar kennis met het typische esdorpen-landschap van Zuidwest-Drenthe.

Prijs: 16,90 euro

Meer informatie over Friese Woudenpad

Deel deze pagina

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info