Maarten van Rossumpad

Maarten van Rossumpad
Den Bosch-Ommen
Lengte: 385

Bestel deze wandelgids

In de voetsporen van krijgsheer Maarten van Rossum wandelen langs rivierdorpen en kastelen. Het vernieuwde langeafstandpad Maarten van Rossum, uitgegeven door Nivon Natuurvrienden, voert van Den Bosch via de Betuwe naar het Overijsselse Ommen.

De sporen van Maarten van Rossum
Wie het 385 kilometer lange Maarten van Rossumpad loopt, volgt de sporen van Maarten van Rossum: kastelen, burchten en jachtterreinen. Natuurlijk is de rijkdom aan diverse natuurgebieden op deze route minstens zo belangrijk. Vanuit het Brabantse Den Bosch voert het pad eerst door de Betuwse uiterwaarden: een flinke verbetering van deze tweede druk. Voorheen liep de route hier over smalle, drukke asfaltdijken. Dankzij openstelling van veel uiterwaarden langs Maas en Waal is het nu mogelijk om door een nieuwe natuur te struinen.

Meer onverhard
In het Rivierenland wordt nu gebruik de onverharde wandelmogelijkheden die de nieuwe natuurontwikkeling in de uiterwaarden biedt. Zo kunnen asfaltwegen en drukke dijkwegen vermeden worden.

Via de Bommeler- en Tielerwaard volgt de wandelaar Van Rossum verder door de bosrijke Veluwe. Via het gevarieerde Salland en de Overijsselse Vechtstreek eindigt het pad in Ommen. Het Maarten van Rossumpad rijgt deze boeiende streken aaneen tot een zeer gevarieerd beeld van het Nederlandse landschap.

Etappesuggesties
Veel wandelaars zullen het Maarten van Rossumpad in dag- en weekendtochten willen lopen. In de gids is daarvoor een indeling in dag- en weekendetappes uitgewerkt. De begin- en eindpunten van een etappe zijn geselecteerd op basis van de beschikbaarheid van openbaar vervoer en meerdere logeeradressen. Wie lekker twee dagen achter elkaar wil lopen, kan bijvoorbeeld overnachten in natuurvriendenhuis De Bosbeek in Bennekom of natuurvriendenhuis ABK-huis in Eerbeek.

Naast een bondige routebeschrijving, beeldende fotografie en gedetailleerde topografische kaarten bevat de gids veel praktische informatie over openbaar vervoer, kampeerterreinen, accommodaties en bezienswaardigheden onderweg. De route is in twee richtingen beschreven en wit-rood gemarkeerd. De route en gids kwamen tot stand door de grote inzet van de Nivon-vrijwilligers in Overijssel, Gelderland en Noord-Brabant.

Meer informatie over Maarten van Rossumpad

Deel deze pagina

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info