Westerborkpad

Westerborkpad
Lengte: 342

Bestel deze wandelgids

Het Westerborkpad is een wandel- en bezinningsroute van de Hollandsche Schouwburg, tijdens de oorlog een verzamelplaats voor Joden in Amsterdam, naar het voormalig kamp Westerbork.

Het pad voert langs de spoorlijn Amsterdam-Hooghalen. Het spoor waarover duizenden Joden hun vernietiging tegemoet gingen. 'Je kunt de route maar in één richting afleggen'.

Het pad is tot stand gekomen op initiatief van Jan Dokter. Ter herinnering aan zijn in de oorlog vermoorde familieleden liep hij van de Hollandsche Schouwburg in Amsterdam, verzamelplaats voor Joden, naar het terrein van kamp Westerbork. Het Herinneringscentrum Kamp Westerbork en KNBLO Wandelsportorganisatie Nederland (KNBLO-NL) geven deze route nu vorm in het Westerborkpad, een unieke lange afstandswandeling in het spoor van de Jodenvervolging.

De wandeling leidt langs sporen van de Jodenvervolging zoals monumenten, voormalige verzamelplaatsen, woningen waar onderduikers werden verborgen, locaties van Joodse werkkampen en andere herinneringen in het landschap.

Meer informatie over Westerborkpad

Deel deze pagina

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteer
functionele cookies

Meer info