Wandelblogs

Wandelen door het heuvelachtige Montferland

Elvira Nijkamp wandelde Trage Tocht 's-Heerenberg en beschreef haar wandelervaring in een blog op Davides.

Lees meer

Vorstelijk wandelen Breda

De weersverwachtingen waren goed in het zuiden van het land en we reisden naar Breda voor een Vorstelijke wandeling. We wandelden een route uit de wandelgids "Vorstelijk Wandelen" van Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig. Het was een gevarieerde wandelroute door de oude stad langs het Begijnhof, de Grote Markt met de Grote kerk en de altijd gezellige Ginnekenmarkt, door het natuurschoon van het Markdal en door het eeuwenoude Mastbos.

Lees meer

Verrassend Amsterdam Noord

Bart van der Schagt de routemaker van de Groene Wissels brengt dit jaar in samenwerking met Wandelzoekpagina en Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig een wandelbundel uit met de twintig populairste Groene Wissels van de provincie Noord Holland.

Eén van mijn favoriete Groene Wissels in deze provincie is de Groene Wissel Amsterdam CS Waterland 1. Deze wandeling leid je over de pittoreske Nieuwendammerdijk en de uitgestrekte Waterlandpolders. Je komt langs de onvervalste dorpjes Ransdorp en Zunderdorp.

Lees meer

Waddeneiland Wieringen

In de kop van Noord-Holland ligt het voormalig Waddeneiland Wieringen. In 1924 is het door een dijk vastgelegd aan het vasteland. Later is door inpoldering het eiland helemaal aan het land vast komen zitten. Ze zeggen dat je er nog steeds het 'Waddengevoel' krijgt. Hippolytushoef, in de volksmond Hiepo genoemd, is het grootste dorp.

Lees meer

Mooiste herfstwandeling dichtbij huis

Onder een strak blauwe lucht startten we de route bij de villawijk Marlot. De blaadjes aan de bomen waren geel en rood verkleurd. Er lagen net zoveel blaadjes op de grond als er nog aan de takken zaten. Marlot met de kant en klare villa's is rond 1925 gebouwd. Het is naar ontwerp van de architect Brandes. Tussen de homogene roodkleurige villa's is een appartementencomplex De Parkflat gebouwd. Het sinds 1993 een rijksmonument.

Lees meer

Trotseer de bergen bij Rhenen

Bergwandelen? In Nederland? Wanneer ik mijn vriend vertel dat ik een bergwandeling ga maken, kijkt hij mij wat vreemd aan. Maar het kan! Rutger Burgers, Sietske de Vet en Rob Wolfs hebben een wandelgids gemaakt met 13 bergwandelingen in Nederland.

Lees meer

Wandelen op eeuwenoud landgoed Twickel in Twente

Een vrouw met waxcoat en twee bassets die voor haar uit heen en weer rennen, loopt in het bos. Alsof de jacht zo gaat beginnen. Ze lijkt te horen bij het eeuwenoude landgoed Twickel waar ik aan het wandelen ben. En zij ook, zo blijkt als we elkaar genaderd zijn en in de zon beleefd een praatje maken. Het is geen jachtseizoen en deze jachthonden die ze zelf fokt - Petit Basset griffon vendéen - om precies te zijn, moeten wel uitgelaten en in conditie blijven, zegt ze terwijl de wel opgevoede honden geduldig even verderop op haar zitten te wachten.

Lees meer

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info