Wandelen Friesland


Wandelen in Friesland

Friesland is niet zo bekend als wandelgebied maar je kunt er volop wandelen. Fryslân biedt veel variatie: meren, dijken, oude terpdorpjes, uitgestrekte bossen en de bekendere parels: de Waddeneilanden.

Bekende wandelgebieden in Friesland zijn: Gaasterland, Oranjewoud, Drents-Fries Wold, Friese merengebied en de Waddeneilanden Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog.


Groene Wissels

Groene Wissels zijn rondwandelingen van 10 tot ruim 20 km. Ze beginnen en eindigen bij hetzelfde treinstation of dezelfde bushalte. De wandelingen zijn zo makkelijk te bereiken met openbaar vervoer en lopen door mooie streken verspreid over Nederland.


Trage Tochten

Trage Tochten lopen over onverharde wandelpaden dwars door boerenland en natuur. De wandelingen variëren van 5 tot 22 kilometer.

'Wat ik nu nog de grootste uitdaging vind is om routes te maken die een hoge kwaliteit hebben. Dat zit 'm naast variatie in landschap vooral in zoveel mogelijk onverhard wandelen. Ik hanteer wat dat betreft de standaard dat mijn routes maximaal 30% verhard mogen zijn. Het mooist zijn de routes met verhouding 10-90.', aldus Rob Wolfs.


NS-wandelingen

NS-wandelingen beginnen meestal bij een treinstation, zijn gemarkeerd en er is een routebeschrijving beschikbaar. De serie NS wandelingen bestaat uit 46 wandeltochten, verspreid over Nederland, waaronder ook een aantal tweedaagse wandelingen.


Stadswandelingen

Maak een mooie stadswandeling in Friesland. Loop langs de singelgracht in Leeuwarden. Bezoek het planetarium in Franeker. Kuier over de Bolwerken van Dokkum.

Deel deze pagina

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info