Bedevaartswandeling Roermond

Op camino langs Roer en Maas

Versiedatum: 11-04-2024

Het grafmonument met de handjesKruisweg van OLV in t ZandBasiliek van St. OdiliënbergMunsterkerk in RoermondO.L.V. in t Zand, RoermondOLV van Rust, HertenCamino
19 KM
Bron:

Voetstappers

Start:

station Roermond

Details

Volgens de legende trof een schaapsherder in een waterput een houten Mariabeeldje aan. Dit werd het begin van het vermaarde bedevaartsoord Onze Lieve Vrouw in 't Zand. De tocht naar dit oord is een prima begin van een rondgang langs bedevaartsoorden in de omgeving van Roermond. En onderweg kun je ook pelgrims tegenkomen die bezig zijn met de ultieme bedevaartswandeling, namelijk op weg naar Santiago de Compostela.
Allereerst wanden we naar de in 't Zand gelegen begraafplaats, waar we het grafmonument met de twee handjes gaan bekijken. Daarna wandelen we door de met devotietegels versierde processiegang van het bedevaartsoord. Vervolgens bezoeken we het kruiswegpark en gaan dan via Melick op weg naar St. Odiliënberg met zijn op een heuvel gelegen romaanse basiliek.
Via het bos wandelen we naar Herten om er de kapel O.L.V. van Rust te bezoeken. Vervolgens lopen we over in omgekeerde richting over de camino met kapelletjes gewijd aan St. Jacobus en door Voorstad St. Jacob. Daarna keren we terug in de binnenstad van Roermond, waar we in de kathedrale St. Christoffelkerk de Jacobuskapel bezoeken en daarna de Munsterkerk van binnen kunnen bewonderen.

Wandelen met je smartphone!

Deze wandeling is ook
beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Recente reacties

Vernieuwde route

Mari Smits, 11-04-2024

De route is ingrijpend gewijzigd. Om de kerken in Roermond te kunnen bezoeken die alleen 's-middags open zijn, is de looprichting omgedraaid. De...

Lees verder

Alle reacties

In de buurt

Toon in de buurt

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info