Bergwandeling Vogelenzang

Tijdelijk geslotenIn verband met werkzaamheden rond een van de waterleidingkanalen is de route tijdelijk gesloten. In april 2019 volgt een update.

Rozenberg en Appelenberg

Bergwandeling Vogelenzang
 • Bron:

  De mooiste bergwandelingen

 • Afstand:

  8 km

 • Startplaats:

  Vogelenzang

 • Startadres:

  De Oase
  1e Leijweg 9
  2114 BH Vogelenzang

 • Coördinaten:

  52°20’74” N   4°34’89” E

DE WANDELING
Tochtje over zandwegen, onderhoudspaden langs kanalen en ruim 1 km over ongebaand terrein. De wandeling begint rustig met een aanloopje langs kanaaltjes. De beklimming begint op het Rozenwaterveld. Via een zandspoor op de noordflank bereik je de top van de Rozenberg. Dan begint de heuse overschrijding via de graat naar de Appelenberg. Voortdurend kun je genieten van het zicht op de duinen. Een lange afdaling brengt je terug op het gebaande pad. Langs waterleidingkanaaltjes wandel je terug naar het startpunt bij De Oase. Maar je kunt natuurlijk ook je eigen spoor zoeken, want in deze duinen mag je vrij struinen.

Reacties op wandelingen

Reactie Rutger

Mirjam van Dijk, 20-01-2019

Ik heb inderdaad gisteren de route van de wandelzoekpagina gehaald, dit is de versiedatum van maart 2016 dus met de paddenstoelen en dergelijke

Reactie Mirjam van Dijk

Rutger Burgers, 20-01-2019

Het is bij ons bekend dat er werkzaamheden zijn in de Waterleidingduinen. Deze duren tot eind maart. In de herdruk van de wandelgids uit begin 2017 hebben we de routebeschrijving al aangepast en hebben we een aantal paddenstoelen en veeroosters uit de beschrijving gehaald. Dus als je de beschrijving van Wandelzoekpagina hebt gehaald zou deze moeten kloppen. We bekijken nog even wat we met de route doen. groet, de routemakers.

Mooie wandeling

Mirjam van Dijk, 19-01-2019

Vandaag deze wandeling (deels) gelopen, echt genieten van de mooie waterleiding duinen. Helaas was een deel van de route (vanaf het klinkerpad naar rechts bij wit-rood paaltje punt 5) afgesloten voor wandelaars ivm de werkzaamheden tot eind maart, maar dat mocht de pret niet drukken. Alleen een paar kleine aanpassingen voor de route: Zoals al eerder benoemd zijn alle ANWB paddestoelen verdwenen, ook zijn inmiddels een aantal veeroosters verwijderd en is de prullenbak bij punt 4 gepromoveerd tot bak nummer 13. Ik ga hem zeker nog een keer lopen als de route weer volledig toegankelijk is.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info